20 de idei de activitati in aer liber pentru zilele de iarna
Ne-am trezit in aceasta dimineata si o ceata densa si laptoasa invaluise casa. Era aproape magic! Nu se mai vedau casele vecinilor sau masinile care treceau pe strada. Si mi-am dat seama ca de acum chiar vine iarna, in ciuda acestei minunat de calduroase toamne.
Una dintre provocarile din zilele reci ale iernii este sa scot copiii in aer liber. Si nu doar pe ei, dar sa ma conving si pe mine sa ies.
Fara indoiala, timpul petrecut afara a scazut dramatic, dar tot ne gasim o multime de activitati si jocuri care sa ne tina afara.
In ultimele zile, de cand ies tot mai infofoliti afara, rolele au cam fost puse in cui si au castigat teren bicicleta si trotineta.
Dar in afara de acestea, iata cateva idei pentru a face timpul petrecut afara cat mai distractiv. Indiferent de temperaturi!
20 de idei de activitati in aer liber pentru zilele de iarna
1. Mergeti la patinoar. Puteti avea echipament sau sa il inchiriati.
2. Faceti drumetii in natura. Nu trebuie sa plecati departe de zona in care locuiti, dar aveti grija sa va echipati cat mai bine. Alegeti haine adecvate temperaturilor de afara: haine calduroase, impermeabile, apreschiuri, caciula, fular si manusi.
3. Organizati un picnic in aer liber. Luati cu voi o patura groasa, sandwichuri, ciocolata calda sau supa fierbinte intr-un termos si bucurati-va de o zi insorita de iarna.
4. Faceti un foc de tabara. Optional puteti gati si ceva la el, chiar daca e ceva simplu ca niste bezele.
5. Faceti baloane de sapun cand e ger afara si vedeti cum ingheata.
6. Faceti mandale de gheata.
7. Pregatiti locuri in care sa puneti mancare pentru pasari.
8. Plecati in cautare de comori cu un cofrag de oua! 🙂 provocarea este sa gasiti 10 mici comori (naturale), pentru fiecare compartiment al cofragului.
9. Pana nu ingheata, bucurati-va de baltile cu noroi.
10. Instalati in curte o bucatarioara in care sa pregatiti placinte de noroi, briose (folositi o tava veche de briose si lasati-le peste noapte sa inghete; folositi pentru ele plante, funze uscate si putina apa). De asemenea, puteti sa folositi ingrediente pentru a face mici experiemente ( bicarbonat si otet, de exemplu)
Daca avem noroc si de zapada
11. Construiti forturi si organizati batai cu bulgari.
12. Construiti o cursa cu obstacole in curte (cu obstacole de sarit sau cu tunel prin care sa treaca).
13. Faceti pictura pe zapada (cu sticle in care ati dizolvat colorant alimentar)
14. Construiti un om de zapada.
15. Faceti urme: cu picioarele sau ingerasi de zapada. Puteti cauda si urme de animale in zapada.
16. Construiti si alte creaturi din zapada (mai ales daca e putina). Puteti face o omida de zapada sau un melc.
17. Improvizati un joc de X si 0 pe zapada. Desenati suprafata de joc pe zapada si folositi crengute pentru X si conuri de brad pentru 0.
18. Scoateti seturile de plastilina afara si faceti forme din zapada sau gheata.
19. Organizati un concurs de tras la tinta cu bulgari de zapada.
20. Studiati fulgii de zapada.