crema miere cu ulei migdale

 

Va marturisesc ca evenimentele ultimelor zile si saptamani m-au afectat si m-au facut sa ma simt speriata si neputincioasa. Am vazut cum ma incarc de ganduri negative si de temeri. Mi-am muscat limba si mi-am domolit mancarimea degetelor pe taste, am privit mai adanc in mine cand m-am trezit ca devin un superficial judecator de circumstante.
Dincolo de toate vestile negre care ne inconjoara in aceste zile, am incercat sa ma gandesc ca lumea trebuie sa fie mai buna pentru copiii pe care ii crestem. Si am incercat sa imi umplu sufletul si mintea de mici bucurii simple.

Iar in poza de mai sus vedeti doua dintre ele. O crema calda si dulce, rasfat pentru simturi si o agenda pentru vise.

Azi va voi vorbi de crema, despre care se spune ca ar fi secretul grecilor antici pentru o piele tanara. Eu pot sa va spun ca este o minune dulce si delicata, pe care ador sa o folosesc si pentru mine si pentru copii. Imi place sa simt mirosul de miere pe pielea lor calda in zilele reci, imi place sa simt sub palma mea pielea lor fina cum se hraneste cu bunatatea naturii.

Ingrediente 

100 ml ulei de migdale dulci (de aici)
1 lingura de miere
4 linguri de ceara de albine (se gaseste in magazine apicole)
50 ml apa de trandafiri (de aici)

Pun la incalzit apa intr-un recipient de metal si in el asez un bol micut de sticla in care torn toate ingredientele de mai sus. Amestec pe masura ce se topeste ceara. Cand s-a topit totul complet, scot bolul de sticla si il las pe masa. Amestec din cand in cand, dand jos ceara intarita de pe margini, pentru a ma asigura ca amestecul ramane cremos si omogen.
Crema astfel obtinut-o am depozitat-o la rece si o folosesc dupa nevoie.