Cand vine vorba de Omida mancacioasa tot ce pot spune este ca in sfarsit avem si noi cartea! ­čÖé

De atat de multa vreme stiu de ea, am rasfoit-o virtual de sute de ori si am vazut mii de activitati legate de ea. Mii! Parea o carte cu infinite posibilitati.

Si, intr-o frumoasa zi de primavara, a sosit coletul de la Bebe Librarie care, printre alte bunatati, avea si Omida mancacioasa.

Va marturisesc ca, desi familiarizata deja cu ideea, desenele nu m-au atras. Dar Natalia nu a avut nici pe departe reactia mea! A fost fascinata de luna de pe prima pagina (suntem si la etapa in care seara de seara cautam luna si stelele pe cer si cantam zi-lumina Twinkle-Twinkle Little Star), apoi de intreaga poveste si la final, de cate ori ajunge la ultima pagina in care omiduta se transforma in fluture, rade cu bucurie! ­čÖé

Dincolo de firul povestii – transformarea omidutei in fluture – cartea ofera posibilitatea de a invata numerele pana la 5 (paginile sunt taiate in functie de numar – vezi poza de mai jos), de a invata numele unor fructe uzuale (si de mancaruri mai putin sanatoase, care dau omidutei dureri de burtica ­čÖé ) si de a invata multimile.

De asemenea, m-a surprins sa descopar si textul in engleza, alaturi de traducerea in romana a cartii. Asadar, in functie de cum preferati, puteti citi povestea in engleza sau in romana.

Si nu suntem doar noi cei incantati de aceasta carte. Omida Mancacioasa a fost tradusa in peste 40 de limbi si s-a vandut in peste 30 de milioane de exemplare!

Omida Mancacioasa o puteti cumpara de la Bebe Librarie, o librarie dedicata special cartilor pentru copii. O gasiti aici.