Din acest weekend am decis sa ma angajez intr-o provocare (cu mine insumi 🙂 ) si sa coc macar in weekend o paine. Spun asta pentru ca deseori, si probabil nu este doar cazul meu, prefer sa aleg varianta mai usoara a painii cumparate si sa uit ce bunatati pot pregati cu putina faina si drojdie.

IMG_3337

Pentru acest weekend am pregatit niste painici delicioase cu mascarpone, asa cum am invatat de pe blogul lui Gourmandine.

IMG_3346

Ingrediente

650 gr faina
250 gr mascarpone de la Lactitalia
25 gr zahar
1 1/2 pliculet drojdie
300 ml lapte
1/2 lgt sare
50 gr unt
1 ou + susan

IMG_3300

Am inceput prin a masura faina. Am amestecat in ea sarea si apoi am facut o gropita in mijloc unde am pus drojdia, zaharul, untul putin topit si unde am inceput sa torn putin cate putin, incepand framantarea, laptele incalzit.

IMG_3303

Cand am framantat intreg aluatul si am incorporat faina, am adaugat mascarponeul si am continuat sa framant inca vreo jumatate de ora – consistenta aluatului este una moale si merge destul de usor.

Aluatul trebuie lasat la crescut o ora.
Aici eu am gresit putin pentru ca m-am luat cu treaba si l-am lasat putin mai mult de o ora. Consecintele le vedeti pe produsul final – painicile mi-au crapat. Desi m-a suparat la inceput acest fapt, ulterior chiar mi-au placut chiflele mele dantelate! 🙂

IMG_3323

Am turnat aluatul pe o suprafata pudrata cu faina, l-am mai framantat usor o data, l-am intins usor cu palmele si l-am rulat. Din aluatul astfel rulat am taiat cu cutitul aluatul pentru chifle. Am framantat usor fiecare chifla si le-am pus in tava.

IMG_3327

Dupa ce au ajuns in tava, le-am us cu un ou batut si le-am presarat cu susan.

IMG_3330

Le-am dat la cuptor cam 40 de minute, pana s-au rumenit frumos.

Sunt exceptionale la gust, foarte pufoase si moi.

IMG_3339

IMG_3351