Ingrediente:
6-8 cartofi de dimensiuni medii
1 ceapa
1 praz (partea alba)
1-2 catei de usturoi
1-2 linguri de vin alb
sare si piper
nucsoara
cateva feliute de sunca
1 lingurita unt
ulei masline
Cartofii se spala bine – preferabil se freaca si cu o perie. Apoi se fierb in coaja.
Intre timp, intr-o tigaie se calesc celelalte ingrediente: ceapa, prazul, sunca, usturoiul cu vinul si condimentele.
Cand cartofii s-au mai racit si ii puteti tine in mana, le scobiti mijlocul, iar miezul obtinut il amestecati cu ingredientele din tigaie.
Asezati cartofii intr-o tava tapetata cu hartie de copt, ii umpleti cu amestecul rezultat, ii stropiti cu putin ulei si ii dati la cuptor pana se rumenesc.
Se pot orna cu verdeata – eu am folosit rozmarin (si porumb).
Ce bine arata !!!Super tentant .
@Sylvia – mersi 🙂
Foarte bine arata! Si deliciosi, de buna seama. 😉
Am facut si eu aseara, dar intr-o alta varianta. Bun bun. 🙂
@Miha – astept si varianta ta 🙂