Nici un alt fruct nu este mai popular la noi decat banana. Poate marul, dar chiar si asa bananele se consuma zilnic. Dar cum am de a face cu un mare pofticios, de multe ori ramane cate o jumatate de banana nemancata, inceputa doar de dragul de a mai incepe una.
Si atunci tot gatesc cu banane. Ba un banana bread, ba o budinca.putin unt la temperatura camerei pentru forme (ramekins sau forme de silicon)
70 gr faina
1/2 lingurita praf de copt
un varf de lingurita de sare
3 oua
2 banane
50 gr unt
1 lingurita pudra de roscove
200 gr lapte
Si atunci tot gatesc cu banane. Ba un banana bread, ba o budinca.putin unt la temperatura camerei pentru forme (ramekins sau forme de silicon)
70 gr faina
1/2 lingurita praf de copt
un varf de lingurita de sare
3 oua
2 banane
50 gr unt
1 lingurita pudra de roscove
200 gr lapte
Ungeti formele cu putin unt si preincalziti cuptorul.
Intr-un vas amestecati ingredientele uscate – faina, praful de copt si sarea.
In alt vas , amestecati galbenusurile cu untul si bananele facute pasta. Cand s-a omogenizat amestecul, adaugatipudra de roscove, laptele si faina amestecata cu praful de copt.
Intr-un al treilea vas, bateti bine albusurile cu un praf de sare, pana obtineti o spuma tare. Incorporati aceasta spuma in aluat.
Turnati aluatul in formele pregatite.
Turnati in tigaia in care sunt formele apa fierbinte pana ajunge nivelul la jumatatea formelor. Dati la cuptor pentru aproximativ 30 de minute.
in al treilea vas – restul de zahar?
era un praf de sare 😀 l-am scris ieri noapte si se pare ca eram cu gandul la zahar ;))
si forma asta frumoasa cum ti-a iesit? ca parca e un trandafir 🙂
am o forma de trandafir 🙂