Ingrediente
1 cana de bulgur
1 ceapa medie
1/2 cana de mazare
1 morcov mare
optional: putina telina, praz
sare si piper dupa gust

Bulgurul se gateste foarte repede, turnand doar apa clocotita peste el. Pentru ca aceasta metoda sa functioneze, iti recomand sa il iei in varianta sparta, maruntita. Eu folosesc de obicei bulgur de la dm drogerie markt. Vezi in imaaginea de mai jos cum arata si cum il gatesc.

Dupa cum povesteam mai sus, prepararea bulgurului este foarte rapida: masor o cana de bulgur, il clatesc si il pun intr-un bol incapator. Cu aceasi cana, masor apa. Pun de obicei o cana jumatate de apa, dar din experienta am vazut ca difera uneori usor gramajul necesar. Totusi, cam aceasta este cea mai sigura varianta. 
Apa o pun in fierbator si o torn peste bulgur cand a dat in clocot. Acopar bolul cu o farfurie si o pun deoparte pentru 10-15 minute, cat timp pregatesc restul de ingrediente.

In o tigaie poti pune o lingura de unt sau de ghee si soteaza legumele tocate: ceapa, mazarea, morcovii (taiati julienne sau dati pe razatoare). Optional, poti adauga si putina telina si/sau praz.
Cand legumele s-au gatit iar bulgurul s-a umflat si s-a inmuiat, tot ce mai trebuie sa faci este sa le amesteci, sa le potrivesti la gust cu sare si putin piper.