Am fost azi la Bookfest in Timisoara si am plecat de acolo cu un brat mare de carti. Si desi am dat o gaura serioasa in buget, suntem toti foarte incantati de aceea ce am gasit. Am facut cumparaturi la edituri de renume si dragi noua, dar am descoperit si edituri noi, cu oferte foarte bune!


Am incercat sa vizitam toate standurile, dar copiii mei sunt la varsta la care cartile Editurii Arthur au devenit preferatele lor. Prin urmare, ca si anul trecut, acolo am petrecut cel mai mult timp si am lasat si cei mai multi bani 🙂 Dar nu imi pare rau, pentru ca aici am gasit titluri cu adevarat bune!

Avem deja multe carti de la ei, dar ne-am completat colectiile. Avem aproape titlurile lui Roald Dahl (Natalia este mare fan!), Fata care a baut luna e de mult pe lista, iar Prietenii copilariei mele este traducerea cartii Where the red fern grows, o carte celebra despre un baietel si cainii lui. O aveam si pe ea pe lista de carti clasice ale copilariei.
Natalia a citit de curand un text scurt despre Malala si am povestit mai multe despre ea. Iar cand a vazut cartea, si-a dorit-o mult, sa citeasca povestea Malalei.
Roller Girl am gasit-o la intamplare si este primul roman ilustrat pe care il luam. Natalia este pasionata de role (slalom) si ni s-a parut potrivit acest titlu.

De la Humanitas ne-am luat cu totii, mici si mari, cate ceva. Eu si sotul meu am gasit carti pe care le aveam pe lista: Dacopatia de Dan Alexe si Calatorie pe urmele conflictelor de langa noi de Sabina Fati.
Natalia a luat cartea de poezii a Anei Blandiana – Intoarcerea lui Arpagic (e incantatoare!), iar Robert a gasit un volum foarte-foarte interesant, cu intrebari si raspunsuri.


De la Editura Paralela45 am gasit o varianta bilingva a Aventurlor Alicei in Tara Minunilor, Natalia a fost fermecata de Floriografie si a vrut neaparat sa o aiba, iar Robert a descoperit o serie foarte interesanta si atractiva pentru varsta lui, de la care a luat primul volum – Masinaria Bezelelor.

La standul Editurii All, Robert a gasit o carte foarte interesanta despre bacterii (un subiect care il fascineaza) – Uimitoarea lume a bacteriilor. Si amandoi copiii si-au dorit calendare cu citate zilnice 🙂


La standul Editurii Casa am gasit aceasta carte, pe care ne-am dorit-o toti! 🙂 Stele si constelatii, este un ghid organizat pe luni, care te ajuta sa recunosti stelele si constelatiile de pe cer. O carte cu adevarat fascinanta, abia astept nopti senine, sa o punem in practica.


Lungul drum spre Occident, o carte pe care a cumparat-o sotul meu, dar pe care sper sa reusesc sa o citesc si eu.


De la Editura DPH, Robert a gasit o carte cu lanterna pe care nu o avea in colectie si a fost foarte bucuros sa o cumpere!

Surpriza acestei editii pentru mine a fost o editura pe care nu o stiam – Cartex (gasiti aici titluri de la ei). Au titluri foarte bune, clasice, la preturi foarte bune! Tot ce vedeti in imaginea de mai jos m-a costat 100 de lei!

Concluzia acestei editii de Bookfest a fost una extrem de pozitiva. Oferta variata si sunt rafturi intregi unde nu am apucat sa ma uit, pentru ca este inca dificil sa fac asta cu doi copii dupa mine. In plus, preturile au fost foarte bune. Am verificat deseori si cu oferta de pe net si mi s-a confirmat ca reducerile au fost substantiale la majoritatea standurilor.
Deja asteptam urmatoarea editie!