Am mai facut eu biscotti in trecut dar nu mi-au placut cum au iesit. Abia de aceasta data am reusit sa ii fac pe gustul meu si desi extrem de crocanti, au fost deliciosi langa o cana de cafea sau lapte cald.
1 Aluatul de vanilie
150 gr de faina
un praf de sare
50 gr zahar
25 gr unt
1 ou
esenta de vanilie
2 Aluatul de cacao
– folositi aceleasi ingrediente, doar ca inlocuiti aroma de vanilie cu o lingura de cacao.
Pregatiti aluaturile frecand oul cu zaharul, adaugand esenta de vanilie/cacaoa si apoi treptat faina.
Intindeti foile de aluat (veti obtine un aluat destul de moale, deci pregatiti faina din belsug pentru maini), suprapuneti-le si rulati-le. Dati la cuptor pana se coace aluatul.
Scoateti din cuptor prajitura (ar trebui sa se lateasca foarte mult la cuptor), lasati sa se raceasca si taiati-o felii. Asezati feliile inapoi in tava si mai dati o data la cuptor, la foc mic pana devin crocante.
tre sa recunosc ca arata tare bine..si asa ma tenteaza sa incer si eu…am o carte plina de biscotti si tot am zis ca incer…:) daca iasa comestibil te anunt :))
@adizzy – eu prima tava am aruncat-o la gunoi :)) sper sa ai mai mult noroc decat mine 😀
la cuptor le pui sub forma de "rol" sau dupa ce le-ai suprapus si roluit le mai intinzi o data? mersic
@Teo – prima oara le pui la cuptor rulate, dupa care le scoti le tai felii si mai pui o data feliile
buna…am si eu o intrebare: ce facem cu cele 25 gr de unt? 🙂 merci si pofta buna
untul il integrezi inzahar, cand incepi sa faci aluatul 🙂