Prima oara am luat amaranth pentru ca l-am gasit rasfoind vegis.ro si de atunci m-am indragostit de el. Il dau mai ales Nataliei, dar am inceput sa il gatesc si pentru noi si azi vreau sa va arat o reteta care poate fi adaptata si in diversificare, dar poate fi si un mic dejun pentru mami si tati 🙂
Cu o seara inainte puneti la inmoi amaranthul in apa.
La fel procedati si cu caisele – trebuie rehidratate.
La fel procedati si cu caisele – trebuie rehidratate.
Dimineata puneti la fiert amaranthul si aromati-l cu putina vanilie. Cand deja amaranthul s-a inmuiat, adaugati caisele taiate bucatele mici si mai dati o data in clocot.
Pentru bebe puteti servi cu feliute de banana, iar pentru voi puteti adauga si cateva nuci si chiar si putina miere.
Aceste ingrediente le puteti adauga si daca aveti un copil mai mare de un an.
Super bun, eu ador Amaranth-ul.Eu iau de fel din cel decorticat si nu necesita fierbere,e super bun
am sa il caut si eu sub forma asta 🙂 mersi de idee
daca nu este decorticat(amaranth-ul), cat trebuie sa-l fierbem?
Lario cam 30-40 de minute
Uau, ec bine arata! Si eu obisnuiesc sa mi iau amaranth, l am descoperit ed curand, dar tineti minte: important e sa fie bio, am auzit tot felul de chestii dubioase… Eu imi iau de aici http://www.lamedeleni.ro/cereale/185-amaranth-ecologic.html si e excelent. Chiar vi-l recomand! 🙂
Multumesc Andra de link. SI mie imi plac produsele de la Petras, desi amaranth inca nu am luat de la ei