Cititi mai multe despre aceste „canise” aici: Saracii catei bogati!

Asta am tastat pe Google cand am decis sa cumpar un beagle cadou. Am ajuns la un site: Canisa Fantasy.

Am sunat. Mi-au zis ca mai au doi baietei. Am zis perfect si am plecat la ei. Ce am patit acolo si in zilele imediat urmatoare, cititi aici in povestea lui Bigalutz.

Ce s-a intamplat apoi?
Cainele a fost dus la analize. Cand doctorul veterinar a luat o lama din fecalele catelului la analize a ramas inmarmurit „Doamna, eu de cand sunt medic un catel atat de infestat cu atat de multi paraziti nu am mai vazut!!!”
Cainele manca echivalentul de hrana a unui caine matur de 10 kg, dar nu asimila nimic si era numai piele si os. Parazitii ii intrasera in intestine si acolo rodeau peretii. Dureri infioratoare.
Ce sa facem? Un sir nesfarsit de pastile de deparazitare, antibiotice. Pauza. Luat de la capat, pana cand catelul a fost curatat complet de paraziti.

Am rasuflat usurati si am zambit bucurosi cand nu i se mai vedeau coastele si in sfarsit asimila hrana. Apoi intr-o zi cainele se umple de bubite mici si marunte. Acestea erup si catelul (avea doar 4 luni) are mancarimi ce il fac sa isi smulga bucatele de piele. Sangele ii manjea peste tot blanita.

Am fugit disperati la doctor. Verdictul a venit necrutator: demodecie!

Ce inseamna asta? Cam asa arata si mai pe romaneste este o forma urata de raie, care se ia doar de la mama la pui pe fondul unui sistem imunitar aproape inexistent. Partea proasta este ca boala este foarte dureroasa, recidiveaza, se vindeca cu dificultate si cu multe medicamente.

De ce am tacut atat timp?
Pentru ca nu stiam ce sa fac. Eram un caz singular (credeam eu). Cui ii pasa ca un catel moare in dureri groaznice?

Dar s-a intamplat ca am primit un telefon de la o doamna, care ca si mine, a cumparat un caine de la aceasi canisa, si care plangea de nervi pentru ca si catelusa ei se chinuie cu demodecia si credea ca o pierde din cauza parazitilor interni care ii rodeau organismul.
In plus ea mi-a povestit de inca un caz, inca un catel care se afla in Deva, care sufera exact de aceleasi boli.

Brusc nu mai eram singura, eram convinsa ca ceea ce s-a intamplat cu catelul meu nu este un accident ci un obicei.

Organizatii de protectie a animalelor ?!

Si imi veti spune probabil sa apelez la ei pentru ajutor. Am facut-o. Raspunsul: „Si ce va deranjeaza domnisoara? Doar le vinde, nu? Nu ii tine si ii chinuie.”

Nu am primit nici o reactie din partea lor, desi i-am sunat nu pentru a actiona ei in locul meu, ci doar pentru a-mi spune ce as putea eu sa fac, ce posibilitati am pentru a-i sanctiona pe acesti oameni.

Mi-au lasat un gust amar. Si nu mai pot adauga nimic!

Ce spun ei?

Ca in Timisoara exista epidemie de demodecie (!!!???).
Ca boala a luat-o cainele de la mine – la ei era sanatos. (sa nu va mirati daca aceste afirmatii se bat cap in cap)

Ce vreau?

Vreau sa se afle ca aceasta forma de a face bani este o realitate.

Vreau ca toata lumea sa devina constienta ca si asta este o forma de TORTURA a animalelor.

Soarta acestor catei este infioratoare: marea lor majoritate vor avea dureri ingrozitoare si daca nu nimeresc acolo unde se investeste in sanatatea lor, putrezesc de vii.

Vreau sa ii gasesc pe cei care au trecut prin asa ceva!

Va rog sa va alaturati acestui demers. Sa reusim sa spunem povestea acestor catei, victime a unor oameni lipsiti de scrupule, care pun castigul mai presus de aceste suflete. Priviti in ochii acestui catel de doar patru luni si incercati sa va imaginati chinurile prin care a trecut. Imaginati-va ca aceasta privire nu este un accident nefericit, ci consecinta unei actiuni voite. Si totul pentru ca acesti catei se pot vinde!Mai puteti citi si:*Bigalutz creste si infloreste! 🙂 Poze aici