Mereu mi-am dorit un aparat de etichetat acasa. Ideea mi-a ramas in minte inca de acum vreo 10 ani, cand urmaream serialul Friends si vedeam entuziasmul Monicai de cate ori avea ocazia sa organizeze ceva: un moment perfect sa isi foloseasca aparatul de etichetat!
Dar mereu m-am ferit sa si iau unul pentru ca etichetele create de majoritatea erau foarte simple, precum niste stampile unde schimbi doar ordinea literelor si a cifrelor.

Dar iata ca tehnica a rezolvat si aceasta problema si avem acum posibilitatea de a achizitiona un aparat modern si intuitiv, care imprima etichete in nenumarate feluri si care poate fi foarte usor utilizat – aparatul de etichetare Brother P-Touch Cube PT-P300BT pe care il gasiti aici .
Marturisesc ca in momentul in care am deschis cutia ai am gasit micutul cub compact am fost intimidata si am crezut ca va fi o provocare tehnica sa scot o eticheta cat de simpla. Eh, tare m-am mai inselat!

Urmatorul pas a fost sa instalez aplicatia pe telefon – P-Touch Design&Print, disponibila gratuit pentru iPhone si Android – si cand am deschis-o nu mi-a venit sa cred ca ar fi chiar atat de simplu de folosit. Pe langa o multime de modele, pot fi create cu usurinta altele noi si din cateva apasari de buton, eticheta se imprima pe aparat!
Aveti aici un filmulet in care va ilustrez cat de usor puteti pregati o eticheta personalizata:


Ce este si mai interesant la acest aparat este faptul ca poate imprima pe diverse materiale. Puteti imprima etichete pe diferite modele de banda laminata cu adeziv, pe care o puteti lipi pe aproape orice doriti sa denumiti, indosariati sau personalizati: de la borcane de dulceata, la agende, albume foto, dosare, bibliorafturi etc. Adezivul este de foarte buna calitate, dovada ca eu am lipt si pe pusculita de lemn a copiilor si nu au reusit sa o desprinda de acolo, desi sunt mari fani stickere.

Apoi mai puteti imprima pe panglici, o metoda grozava pentru a va personaliza cadourile. O alta utilizare foarte interesanta si deosebit de utila mai ales in casele cu copii de gradinita sau scolari, sunt panglicile care se aplica prin calcare.

 

De ce ati investi intr-un aparat de etichetat?


       1. Daca va place sa va organizati frumos actele si dosarele. Si mai ales daca vreti sa adaugati etichete personalizate si vesele. Daca aveti o (mica) afacere, aparatul va va fi de mare ajutor in a va tine in ordine actele, pentru ca veti putea denumi cu usurinta bibliorafturile si dosarele in care le depozitati.

  1. Acasa – daca depozitati unele lucruri in cutii, etichetele care va vor ajuta sa stiti ce aveti in fiecare cutie.
  2. Acasa – sa aveti o camara perfect organizata, cu borcane si recipiente etichetate clar si frumos. De asemenea, puteti eticheta toate proviziile din dulap: condimentele, diferitele recipiente cu faina, diverse boabe, cereale etc.
  3. Pentru copii – pentru a le eticheta fumos si elegant cutiile cu jucarii, caietele, accesoriile de birotica si mai ales – hainutele.
  4. Personificarea obiectelor personale. Eu am avut o agenda cu brandul unei companii si am lipit peste acesta o eticheta cu numele meu. Pe agenda de lucru, mi-am lipit o eticheta cu numarul de telefon, cat si cu cateva date pe care le folosesc frecvent si pe care trebuie sa le am la indemana.
  5. Daca aveti o afacere cu produse handmade si nu numai, puteti adauga un plus de valoare produselor voastre adaugand etichete personalizate cu numele clientului sau – si mai de efect – impachetati produsele cu panglici personalizate cu numele clientului sau cu numele firmei voastre.