5 sfaturi pentru a alege un curs online potrivit pentru copilul tau
Cursurile online nu sunt o noutate, dar in ultimul an, din cauza pandemiei, au devenit mult mai populare si diversificate.
Iar daca scoala online a trebuit sa o facem de voie, de nevoie si in conditii pe care nu le-am prea putut influenta, cursurile le putem alege noi. Si e important sa stim la ce detalii sa fim atenti. 

In primul rand, nu as vrea sa respingem ideea de educatie online. Dimpotriva. Facuta cum trebuie, ea poate avea rezultate foarte bune si poate oferi unelte care nu sunt posibile in o sala de curs. Desigur, are minusurile ei, dar are si numeroase parti pozitive.
Iar expunerea la ecrane nu este in sine problematica. Mai important este ce urmaresc copiii pe aceste ecrane si ce invata din imaginile pe care le vizioneaza.
Asadar, puteti chiar sa luati in calcul cursuri de vara pentru copii sau sa apelati la ele si in timpul anului scolar, ca o completare la ceea ce se lucreaza la scoala sau pentru a incuraja un studiu mai aprofundat al unei materii, cum ar fi pregatirea pentru examenul Cambridge cu cursuri engleza copii tinute si online.

5 sfaturi pentru a alege un curs online potrivit pentru copilul tau


1. Afla detalii despre continutul cursului si daca el este adaptat varstei copilului tau
Continutul cursului trebuie sa fie potrivit atat varstei copilului tau, cat si nivelului sau de intelegere in domeniul studiat.
Continutul trebuie sa fie unul de calitate si pregatit special pentru varsta copilului. De exemplu, folosirea povestilor pentru a integra conceptele noi.
De asemenea, e important sa stii de la inceput care sunt obiectivele cursului la care ai inscris copilul, astfel incat sa stiti la ce sa va asteptati pe parcursul lectiilor. 

2. Afla cat de mari sunt grupele de curs
Majoritatea cursurilor sunt organizate in grupe de studiu. Este important sa stii cat de mari sunt aceste grupe, pentru a stii si cata atentie poate primi fiecare copil inscris la curs.

3. Afla cat de interactiv este cursul
Unul dintre aspectele cele mai importante este modul in care sunt tinute aceste cursuri. Este o diferenta foarte mare intre urmarirea unei inregistrari, un profesor care doar isi prezinta materia si unul care este prezent live si introduce noi concepte prin intrebari si jocuri, care incurajeaza dialogul cu elevii si dialogul in cadrul grupului de curs.
Alege cursuri care folosesc diverse formate in cadrul orelor si ofera copilului o experienta interactiva de invatare. Copiii invata mult mai usor lucrand impreuna cu colegii lor, in activitati care incurajeaza colaborarea si dialogul.4. Afla detaliile tehnice care sunt folosite pentru a tine cursul
Experienta scolii online ne-a facut mai constienti la importanta investitiei in aparatura speciala pentru a tine orele online. Prin urmare, trebuie sa ne asiguram ca cei care tin cursuri online sunt pregatiti si din punct de vedere tehnic pentru a le organiza. Cum este imaginea? Profesorul se vede clar sau avem doar o imagine intunecata si pixelata? Cum este sunetul? Se aude clar?
In cealalta extrema, putem intalni platforme complicate, care ne cer sa instalam diferite aplicatii si programe greu de navigat. 

5. Afla detalii despre cat de pregatiti sunt profesorii care sustin cursul
La acest punct nu ma refer strict la diplome si ani de experienta, ci mai ales la abilitatea profesorului de a interactiona cu elevii si de a-i incuraja sa participe la ora. In absenta prezentei fizice, aceste criterii s-ar putea sa fie cu atat mai importante.
Aflati si care este procedura in cazul in care copilul nu intelege din prima un concept nou. Cum si cat de repede il va ajuta profesorul cand se impotmoleste. Cum va fi evaluat copilul si cum se va asigura profesorul ca nu ramane cu lectii neintelese.

In plus fata de raspunsurile pe care le primiti la toate aceste intrebari, ar fi ideal sa puteti participa gratuit la o ora de curs pentru a putea vedea excat cum se desfasoara.