10 idei pentru a iesi afara in zilele ploioase

 

In aceasta vacanta avem parte de o multime de zile ploioase, dar incerc pe cat posibil sa scot copiii afara si asa.
Chiar daca nu putem sa ne petrecem intreaga vacanta in alte orase, unde e mai usor sa pornesti la plimbari de explorare, incerc sa adaug un strop de aventura si in rutina noastra zilnica dintr-un sat de campie.
Cu geci de ploaie, deseori suiti pe biciclete, cu casti pe cap si ochelari pe nas (am un copil sensibil la picaturi de ploaie si lumina soarelui), pornim la plimbare pe strazile din sat si cautam diferite motive de a ne bucura de ploaie.
Iata cateva din micile comori pe care le cautam noi:

1. Balti in care sa sara sau prin care sa treaca cu bicicleta.
Da, este o activitate cu risc ridicat de murdarire, dar este si una dintre cele mai distractive si care duce la cele mai multe hohote de ras.
2. Cautam curcubeul
Nu doar cel de pe cer, ci si cel dintr-o balta murdara cu ulei sau cautam in natura culorile curcubeului.
3. Cautam picaturi de ploaie (si le pozam)
Picaturile de ploaie de pe in fir de iarba, de pe o floare sau de pe panzele de paianjen. Magie pura!
4. Plecam in cautatea melcilor, broscutelor sau ramelor
5. Cautam “umbre de ploaie” – adica acele zone care raman uscate sub copaci sau plante dupa ce ploua
6. Petrecem timp in bucataria de afara si copiii pregatesc turte din noroi sau supe si tocanite cu pietricele si bucatele de iarba si flori.
7. Facem diferite experimente: de exemplu, lasam afara mai multe recipiente sa vedem care se umple mai repede cu apa sau masuram adancimea, latimea si lungimea baltilor.
8. Pictura cu noroi
Aveti nevoie de o bucata de asfalt curat, un bat si putin noroi. Apoi desenati figurine cu noroi sau orice va trece prin cap.
9. Facem un mic baraj
Daca nu aveti un paraiaj in zona, puteti sa va folositi si de scurgerea de la un burlan si sa construiti din pietre si crengute un mic baraj pentru apa.
10. Construiti barcute
Fie in apa tinuta de barajul de mai sus (daca e suficient de mare), intr-un vas incapator in care strangeti apa de ploaie sau pur si simplu intr-o balta, puneti barcute facute din hartie sau din frunzulite, crengute sau dopuri de pluta.