Dupa o astfel de zi, ma simt mica si infrigurata.
A nins azi cu fulgi mari si pufosi, din cei care se prind pe par si gadila varful nasului.
Dar nu stiu cum se face ca viata s-a schimbat in asa masura incat pana ce si zapada asta ne intristeaza.

Cand eram copil (si acum spun copil fara sa ma gandesc la perioade mari de timp, ci la un trecut mai apropiat), zapada era un motiv de bucurie, de joaca, de iesit afara si de facut bulgari, omuleti de zapada sau pur si simplu de facut alei de picioruse in zapada inca neatinsa. Si nici nu mai vorbesc de sanius.

Cand a inceput azi sa ninga am injurat printre dinti si am inceput sa sun sa vad daca ninge in acele parti ale tarii pe unde aveam dragi soferi la drum. Apoi m-am intors la drumul meu, am stat palma transpirata de stres pe frana de mana si cu gandul intepenit pe ideea de a nu pune piciorul pe frana. Am bombanit cand, dimineata pe intuneric, am stat sa dezghet masina si cu o ustensila ingenioasa (o manusa imblanita cu o lopatica mica in capat) am descoperit masina de sub un strat decent de zapada.

Am inghetat dimineata in laboratorul de anatomie, impartita intre a deschide geamul si a suporta mirosul de catel in formol. Am privit pe geam oftand cum zapada se aseaza necrutatoare in parcarea deja alba.
In caldura dulce a laboratorului de plante medicinale, in timp ce invatam florile (ce ironie!) intorceam obsesiv capul spre geam si sopteam: „Off, dar nu se mai opreste odata??!!” in timp ce fulgi mari se pravaleau jucausi pe geamurile inalte.

Am rasuflat usurata doar cand am ajuns acasa si am vazut masinile parcate cuminti in fata blocului. L-am luat pe Aldo si ne-am plimbat indelung prin parcul plin de zapada. Euforia lui Aldo ne-a facut sa facem bulgari si sa ne jucam in zapada. Copilareste. Relaxati.

Dar cand am intrat inapoi in casa, cu gandul la ziua de maine, am privit in urma la albul luminos si curat si mi-am dorit ca maine dimineata totul sa se fi topit si sa fim din nou, cum ne simtim cel mai in siguranta, prinsi in griul obisnuintei.