Wallpaper pentru telefon – colecție pentru pasionații de mașini
Fiul meu cel mic este pasionat de mașini încă de pe vremea când era în scutece. Când era la vârsta cărților colorate de copii, el ne cerea cataloage auto! Îmi amintesc că am făcut un apel la comunitatea mea să mă ajute cu cataloage de mașini și, într-adevăr, am primit din toată țara o mulțime de cataloage de la branduri diferite de mașini. Marea majoritate încă le avem și în perfectă stare, pentru că acest copil le-a tratat mereu cu atâta grijă și seriozitate încât s-au păstrat și după aproape un deceniu!
Și uite astfel, din necunoscătoare absolută in domeniul auto, am ajuns eu să învăț de la un copil de nici 5 ani diferite modele de mașini și ulterior să ascult (recunosc, nu am memorat nici azi!) care sunt diferențele de model în funcție de anul de fabricație.
Cum trecem zilnic pe lângă o reprezentanță Mercedes, probabil despre ei am învățat cele mai multe și de fiecare dată am știut când este o altă mașină expusă. Eu, care nu făceam diferența de nume dintre un A class și un Mercedes-Benz clasa GLK, acum le știu pe clase și mă entuziasmez de câte ori întâlnim un Mercedes G class, clasa lui favorită.
În consecință, pe parcursul anilor, de câte ori a trebuit să explic ceva, analogia cu mașinile și motoarele a fost mereu cea la care a răspuns cel mai bine. Fie că a fost vorba de nutriție sau obiceiuri sănătoase sau să îi explic concepte abstracte de matematică, dacă o făceam prin prisma mașinilor și motoarelor, informația era înțeleasă și absorbită mai ușor.

Cu trecerea anilor, am observat ce impact puternic pot să aibă asupra lor cuvintele de încurajare. Mici mesaje lăsate pe post-it-uri în pachețel sau pe birou, erau păstrate și prețuite, deseori repetate în momentele dificile.
De aceea, pe lângă acestea, am decis sa îi fac și câteva wallpaper-uri inspiraționale pentru telefon.

Iată cum pot ajuta citatele motivaționale, accesibile și vizualizate frecvent:

  1. Consolidează gândirea pozitivă: Expunerea regulată la conținut pozitiv îndreaptă mintea către o perspectivă mai optimistă.
  2. Stimulează motivația: Vizualizarea cuvintelor încurajatoare poate reaprinde dorința internă, mai ales în momente de îndoială sau oboseală.
  3. Încurajează reziliența: Citatele despre perseverență amintesc celui ce le citește să rămână puternic și perseverent în fața provocărilor.
  4. Inspiră acțiunea: Citatele motivaționale pot funcționa ca un apel la acțiune, îndemnând persoanele să progreseze spre obiectivele lor.
  5. Consolidează încrederea în sine: Reamintirile frecvente ale potențialului unei persoane pot întări încrederea în sine și credința în propriile abilități.

În final, acest mic proiect al meu s-a dovedit a fi mai mult decât o simplă imagine pentru telefon. E un memento zilnic pentru copilul meu că în viață, ca și pe șosea, tu ești cel care pui mâna pe volan și alegi direcția în care mergi.