Vreau sa ma eliberez de blog. Nu mi se pare normal sa ma simt vinovata ca nu scriu intr-un anumit ritm. Asa ca, din acest moment, anunt ca nu o sa ma mai perpelesc ca nu am apucat sa stau in fata calculatorului sa va povestesc de una de alta.

Dupa ce a trecut prima saptamana de scoala sunt placut impresionata, inspaimantata si nerabdatoare sa le invat pe toate! 🙂 Dar sa le luam pe rand.

Nu o sa cocolosesc Vestul (nu discut despre sediul ISE-ului): profesorii (cu putine exceptii) sunt niste dinozauri, iar conditiile din facultate sunt mizere.
Da. Gandeam asa si pe vremea cand eram studenta si ma scoteau din minti cursurile nesfarsite de dictare seaca, cu profesori ce nu scot nasul din foi ingalbenite (pe care par sa le aiba din anii propriei lor (indepartate) studentii). Ma enervau scandalurile ce se tineau lant despre luxoasele vacante ale profesorilor in tarile calde, in timp ce in clase erau banci vechi, geamuri cu ramele de lemn umflate si puscate, geamuri sparte, usi care nu se inchid, scaune rupte, iar un televizor sau un retroproiector era un lux la care ajungeai doar cu pile si interventii (oricum numarai pe degete profii care aveau ce pune pe retroproiector!).
Vezi asta de la exterior in griul deprimant al scolii. Si Poli a incercat sa isi mai spoiasca aspectul exterior – cam nefericita alegere, dar sa apreciem efortul.

In schimb aici am gasit total altceva:cladiri renovate, termopane, parchet nou, usi care se inchid, laboratoare renovate si utilate (si curate!).
Profesori care vin cu laptopul la ora si folosesc retroproiectorul pentru a-si reflecta cursul pe perete si nu iti dicteaza pentru ca poti lua cartea, poti cere cursul pe stick sau sa il downloadezi de pe portalul pentru studenti al facultatii!
Mai sunt profesori stangaci cu tehnologia asta moderna, dar si ei au slide-urile facute, chiar daca nu stiu sa le foloseasca foarte bine.

Nu zic ca aici toate sunt roz. Ooooohhh, nu! 🙂 Dar macar se observa un efort evident pentru a schimba ceva. Si este un efort comun, nu accidental sau izolat.

Sunt inspaimantata pentru ca m-am uitat ca matza in calendar toata ora de fizica si la o testare la chimie am dat inapoi foaia goala! 🙂

Abia astept sa le invat pe toate:
* cand am vazut in laborator insiruirea de oase imi venea sa stau acolo pana le invat pe toate;
* mirosul pestinential de ….de toate nu ma sperie ci dimpotriva: parca abia astept sa ajung in acele laboratoare unde se face the real thing!
* si chimia mi se pare accesibila si ma incurajeaza mult sistemul periodic cu fluturasi! (e prima oara cand vad unul atat de sweet :))
* am descoperit si materia, care sub un nume ascuns, ascunde ceva din studiul etologiei.

Uneori, cand stau in masina cele 40 de minute aferente drumului de acasa pana la scoala, mi se pare ca e o nebunie ceea ce fac. Probabil. Dar ma simt atat de bine facand asta! 🙂