Fursecuri rapide cu vanilie
Am pregatit aceste fursecuri inaintea de Pasti si a fost o activitate foarte simpatica si indragita de copii. Cu rezultate delicioase.
Aceste fursecuri se prepara usor si rapid, este usor de lucrat cu aluatul si permite sa faceti cele mai diverse si simpatice forme.

Fursecuri rapide cu vanilie

Ingrediente
225 gr unt
200 gr zahar
1 ou
putina esenta de vanilie
1 pliculet de praf de copt
400 gr faina

Frecati bine untul cu zaharul. Adaugati oul si esenta de vanilie. Amestecati faina cu praful de copt si incoporati-o si pe ea in amestecul cu unt.
Vestea buna este ca acest aluat nu necesita sa il tineti la rece! Ba mai mult, este mai bun daca il pregatiti la temperatura camerei.

Impartiti aluatul obtinut in doua.
Intindeti o jumatate pe o suprafata pudrata cu faina, pana ajungeti la o grosime de 1 cm.
Decupati formele dorite. Strangeti la loc aluatul si intindeti-l din nou, decupati si repetati, pana cand terminati tot aluatul. Procedati la fel si cu cealalta jumatate.

Daca doriti, puteti sa decorati fursecurile. Noi am folosit decoratiuni speciale si cate putina ciocolata pentru ochisorii animalelor.

Puneti fursecurile in o tava tapetata cu hartie de copt si coaceti-le 5-8 minute la 180 gr.

Rezista perfect cateva zile bune, depozitate in o cutie cu capac.