Supa aceasta este absolut divina! Iar daca sunteti iubitori de usturoi, nu aveti voie sa o ratati. Ba mai mult, Natalia (la 22 luni) a dat gata o farfurie mare din aceasta minune cremoasa.
Ingrediente
2 capatani de usturoi
3 cartofi medii
sare, piper
2-3 linguri de smantana
salvie
aprox. 700 ml apa
paine prajita
Curatati usturoiul. Curatati si cartofii si ii taiati cubulete. Puneti usturoiul si cartofii intr-o oala in care puteti prepara supa, dar pe care puteti sa o si puneti la cuptor, turnati peste 1 cana cu apa (aprox. 200 ml), adaugati cateva frunzulite de salvie si dati la cuptor cam o ora, pana scade apa si cartofii devin aurii.
Scoateti oala de la cuptor, pasati cartofii si usturoiul si mai adaugati o jumatate de litru de apa, putina smantana si lasati sa mai dea o data in clocot pe aragaz.
Se serveste cu paine prajita.
Pofta buna!
Cu siguranta o voi testa! Deja imi este pofta…
Foarte buna! Tocmai ce am terminat de mancat o portie zdravana si mi-a placut enorm. Sotul meu, care nu e un fan al supelor crema, a fost tare incantat. Multumesc pentru reteta!
Delicios!Ama. am terminat contractul de net si am trecut la altul,problema e ca de peste 2 sapt. tot astept sa mil lege,sper sa reusesc sa raspund la provocari.pup
tare ma bucur ca va place reteta 🙂
si la noi a avut maaare succes!
@ramona sigur 😉 stai linistita
Pare o varianta mai aromata a super Parmentier 😛
Neaparat o vom incerca. Imunitate inainte de toate! (aiurea, e din cauza ca as manca si tort cu usturoi de fapt. Mor dupa usturoi!)
you garlic lover 😛