Initial m-am tot gandit daca sa scriu despre asta. Adica de ce ar fi asa un mare subiect? Si nici sfaturi nu va pot da, din moment ce eu sunt un esec total la acest capitol. 
Recunosc. Nu am o problema cu sortatul hainelor (desi schimbarea de sezon mereu se lasa cu „restante”), nici cu intinsul sau stransul, ma omoara impaturitul, pusul la loc si calcatul. Si, din pacate, casa mare ma ajuta sa am o camera de dezastru, unde inchid usa sa nu mai vad. 
Dar am facut primul pas si am recunoscut ca am o problema. Am incercat sa caut idei pe site-urile americane, dar ei au alte obiceiuri. Au de obicei o camera/incapere doar pentru asta (!!) si majoritatea covarsitoare are si uscator. Iar la ei sfaturile de organizare se invart in jurul unei zile dedicate exlusiv spalatului si pusului la loc. 
Ori asta e imposibil la mine. Nu am uscator si in sezonul (mai) rece, hainele se usuca si mai greu. 
Asadar ce e de facut?! 
Nu va dau sfaturi, spun doar ce am schimbat eu la rutina mea. 
1. Am infiintat doua cosuri de rufe murdare, in zone ale casei unde de obicei ne schimbam de hainele murdare. 
2. Cand fac curatenia rapida zilnica, adun orice posibile haine murdare ratacite si le duc la cos. 
3. Am separat lucrurile de spalat in haine, prosoape, jucarii si casnice (covorase, papuci, carpe etc). Cum nu am loc de tot atatea cosuri, ma folosesc de pungi pentru a aduna de cate o tura (am norocul ca am masina mica de 5 kg).
4. In fiecare dimineata, cand sunt in baie sa ma spal, pornesc si masina. Intind hainele de indata ce e gata masina. 
5. Nu prea profit de curte pentru ca sunt convinsa ca pasarile cerului m-au luat la ochi si vesnic imi lasa mici cadouri pe hainele intinse la uscat! Asa ca am renuntat la franghia din curte si imi usuc hainele pe terasa din spate, pe un suport de rufe. 
Pe langa faptul ca sunt ferite de accidente, nu trebuie sa le adun in caz de ploaie, fiind sub acoperis. 
 
 
6. Cand bag cosul cu rufe in casa (ah, cat de bine miros atunci rufele!), nu il mai duc cu totul in zona aia ingrozitoare unde mi se adunau munti de rufe curate, ci incep sa le pun la loc imediat. 

De exemplu, la parter tinem prosoapele, prosoapele de bucatarie, bavetici, fete de masa, servete si hainele sotului. Le-am pus la loc si abia atunci urc cu cosul (mult mai usor!) la etaj, unde le pun repede la loc pe ale mele si ale Nataliei (ea le are pe cele mai multe! multe si marunte :))


7. Mai ramane gramada cea mai ingrozitoare – cea de calcat! 
Desi punandu-le la loc direct de pe sarma, multe dintre ele pot fi purtate fara a mai fi calcate, doar camasile si unele perdele par a fi facute sa ma saboteze pe mine! 🙂
Ma rog, aici mai am de lucru, dar pot sa va spun ca si aceasta gramajoara incepe sa scada, mai ales de cand am inceput sa  imi impun sa calc mai des. Cate putin, ca tare urat imi e de calcatul asta. 
Cam asa se desfasoara ostilitatiile la mine acasa. Voi cum tineti lucrurile sub control? 
Mai ales cu copii mici, ca Natalia murdareste 3-4 tinute pe zi. Ah, si cum va descurcati cu epopeea sosetelor pierdute in necunoscut? Sau numai la mine dispare mereu cate o soseta din pereche?!
Sursa poze 1 2