La masa ne-au asteptat cu spaghete, iar in sos puteam banui rosiile si ardeii, carnea tocata (de conserva!) si cam atat… A fost una dintre cele mai delicioase mancaruri gustate de mine, credeam ca nu am mancat niciodata ceva mai bun si eram convinsa ca exista un ingredient secret care ii da aroma deosebita.
Toate zilele care au urmat mi le-am petrecut incercand sa-mi conving profesoarele sa-mi dezvaluie ingredientul secret. Doar in ultima zi mi l-au dezvaluit: nu exista!
Nu am crezut. Am ajuns acasa si am facut sosul din ingrediente simple si – surpriza! – gustul era acelasi.
De atunci il gatesc periodic, cu sau fara carne, cu spaghete sau macaroane. Si a fost una dintre cele mai importante lectii culinare din viata mea: simplitatea are o aroma minunata!
ardei
usturoi
carne tocata (manzat si porc)
ciuperci
pasta de tomate
ulei
busuioc
spaghete si cascaval
Dupa ce ati calit usturoiul tocat marunt si ardeiul, adaugati carnea si rumeniti-o bine. Adaugati rosiile si apoi stingeti tot cu un pic de apa calda. Daca doriti mai puteti completa si cu pasta de tomate.
Intre timp adaugati ciupercile (nu uitati sa spalati conserva inainte de a o desface!) si lasati sa fiarba totul molcom, la foc mic.
Puteti condimenta – numai daca vreti – cu putin piper si/sau busuioc.
Draga Ama, puiul tau de blog este un motiv in plus de a te vizita mai des.
Eu sunt fan paste, pregatite in casa nu de la restuaurant, pentru ca sunt extraordinar de versatile si pentru ca imi dau o senzatie de bine dupa ce la mananc. Le combin rar cu carne, preferand branzeturile si legumele. Iti trimit o reteta de vara.
2-3 rosii bine coapte decojite si tocate marunt se amesteca cu ulei masline, 1-2 catei usturoi felii fine si o mana buna de busuioc proaspat (tocat cum iti place)Toata povestea se lasa sa se cunoasca pana fierbi pastele. Pastele scurse se amesteca cu rosiile si ceva telemea taiata zaruri. Si, vorba romanului, mananci de mori!
Te astept cu o parere si alte retete de paste.
Multumesc mult Catalina pentru incurajari 🙂
Suna foarte bine reteta ta si e foarte posibil sa o incerc si eu 😀
O sa mai pun retete cu paste si inca in curand. O un desert cu paste 🙂
Sosul acesta se numeste sos a la Bolognese. Il fac de vreo 6 ani, e simplu si foarte gustos.
Nu prea inteleg de ce pui ardei 🙂
@ victor – daca as putea as pune in orice mancare doua ingrediente: ardei si usturoi :))
si banuiam eu ca trebuie sa poate un nume, dar eu nu il fac dupa o anumita reteta.