rutina rapida de machiaj
Rutina rapida de machiaj pentru mamele ocupate

Fiecare mama stie ca dupa sosirea primului copil, timpul dedicat machiajului poate sa scada dramatic. Pur si simplu nu mai este pe lista de prioritati si deseori oboseala este atat de accentuata incat ideea de a sta sa te machiezi in loc sa dormi, poate parea scandaloasa. 
Totusi, cu cat cresc si copiii, cu cat ne intram intr-un nou ritm si invatam sa fim tot mai eficiente in a “fura” cateva clipe pentru noi, produsele de ingrijire si de machiaj isi reiau locul in rutina noastra zilnica. 
Cu o trusa de machiaj bine aprovizionata, cu produse alese dupa nevoile, particularitatile si preferintele personale, puteti sa va descurcati foarte bine atat pentru un machiaj simplu si natural, de zi, cat si pentru un machiaj mai complex.
Optiunile oferite de un magazin de makeup pot fi deseori coplesitoare. Tocmai de aceea, pentru ca si eu m-am simtit depasita, am citit cate ceva despre aceasta tema, am invatat din experienta persoanelor mai pricepute decat mine pe acest subiect si am ajuns la rutina despre care va voi vorbi mai jos. 

Rutina rapida de machiaj pentru mamele ocupate

1. Pregateste si ingrijeste pielea 
Mentine o rutina stricta de curatare si ingrijire, atat dimineata, cat si seara. 
Dimineata, inainte de machiaj, ai grija sa aplici o crema hidratanta, crema de ochi si un primer care sa iti ilumineze tenul. 

2. Sprancenele 
Sprancenele sunt foarte importante pentru expresia fetei si pot schimba complet felul in care arati. Personal, in multe cazuri mi se pare ca se exagereaza cu desenatul sprancenelor si mereu mi se par mai frumoase sprancenele cat mai naturale, chiar daca imperfecte. Dar totusi, si sprancenelor naturale le prinde bine putin ajutor, mai ales in zone unde sunt mai rare.

3. Ascunde imperfectiunile 
Nu e nevoie de ceva complex, poti sa folosesti un BB cream bun si eventual un concelear pentru cearcane, daca ai avut cateva nopti mai dificile. 

4. Ochii 
Alege o trusa de machiaj cu cateva dintre nuantele tale preferate (sau in culorile la moda ale sezonului) si aplica putina culoare pe pleoape. Si desigur, incheie cu un rimel bun pentru gene. 

5. Buzele 
Poate fi destul de dificil sa poti mentine buzele date cu ruj sau lip gloss cand ai un copil mic. De aceea, pentru aceasta perioada este posibil ca cea mai buna alegere sa fie un strugurel de buze colorat care sa iti si hidrateze si sa iti ingrijeaza buzele, dar sa le dea o usoara tenta de culoare.