Am gasit aceasta reteta la Jamie Oliver si noua ne-a placut la nebunie! Se pregateste si foarte usor, cu doar cateva ingrediente si este o varianta delicioasa de carbonara cu legume.


Ingrediente

3 dovlecei potriviti (am folosit si zucchini si dovlecel)
250 gr de tagliatelle
2 oua de casa
50 ml de smantana
2 linguri de parmezan razuit
2-3 feliute de bacon
sare si piper


Pune la fiert apa pentru paste si intre timp pregateste restul ingredientelor. Cand apa da in clocot, fierbe pastele conform indicatiilor de pe ambalaj.
Taie dovleceii pe lung si scoate cu o lingura eventualul miez mai moale. Apoi taie-l cubulete. Taie si baconul in cubulete mai groase.

In o tigaie incapatoare (in care sa iti incapa usor si pastele!), pune putin ulei si caleste baconul pana se rumeneste. Adauga dovleceii cubulete si putin piper. Tine-le pe foc pana cand se inmoaie.

Intre timp pregateste amestecul pentru sos: in un bol amesteca galbenusurile, smantana, jumatate din cantitatea de parmezan, putina sare si piper.

Cand dovleceii s-au fiert si pastele sunt fierte, strecoara pastele pastrand putina apa in care au fiert acestea.
Acum trebuie sa te misti repede: pune pastele in tigaie, peste dovlecei, ia tigaia de pe foc si amesteca sosul cu galbenusurile si un polonic din apa fierbinte in care au fiert pastele.
Este important ca la acest pas sa nu mai ai tigaia pe foc, pentru ca sosul sa ramana cremos.

Se serveste imediat si se mai presara cu parmezan daca se doreste.

Gasesti aici si alte retete cu zucchini
Gasesti aici si alte retete cu dovlecel