400 gr faina
250 gr apa
250 gr apa
4 linguri ulei
7 gr drojdie uscata
10 gr zahar
8 gr sare
7 gr drojdie uscata
10 gr zahar
8 gr sare
Reteta pentru aceasta paine am gasit-o la Laura.
Si marturisesc ca am urmat pas cu pas reteta ei si am obtinut aceste rezultate.
Va mai marturisesc ca, incepand cu aceasta paine, am descoperit o noua pasiune pentru aluaturi deci vor urma mult mai multe retete de paini de casa.
PS intr-adevar, aceasta paine se face foarte, foarte repede 🙂
Ama,arata foarte bine painica ta!
Painica este foarte pufoasa!
Painea ta arata de parca ar fi coapta pe vatra!!! Incredibil… Ce cuptor ai? Pe gaz? Super!
@Sabina – multumesc! 😉
@homemarket – daaaa si cu coaja crocanta 😀
@ina – mersi ina :* am un aragaz zanussi vechi 😀 marturisesc ca imi e tare drag de el ca inca merge impecabil. dupa cum se vede 😉
ama draga, ce faina ai folosit? Piinea ta arata mult mai bine decit reteta initiala: are evident textura mai buna, gauri mai mari (e de bine, asa e o piine buna) si coaja mult mai crocanta. Cum zici ca ai respectat reteta foarte strict, ma gindesc ca doar faina a facut ca piinica ta sa arate cu atit mai bine decit modelul. Merci anticipat de raspuns.
@ Vera – am folosit faina Dobrogea combinata 000 cu 650 si drojdie Pakmaya uscata (la pliculet).
Multumesc mult pentru complimente. Sunt inca o novice in ale „brutariei” si aprecierea voastra inseamna foarte mult pentru mine 🙂
Te pup si te mai astept pe aici 😉