400 gr faina
250 gr apa
250 gr apa
4 linguri ulei
7 gr drojdie uscata
10 gr zahar
8 gr sare
7 gr drojdie uscata
10 gr zahar
8 gr sare
Reteta pentru aceasta paine am gasit-o la Laura.
Si marturisesc ca am urmat pas cu pas reteta ei si am obtinut aceste rezultate.


Ama,arata foarte bine painica ta!
Painica este foarte pufoasa!
Painea ta arata de parca ar fi coapta pe vatra!!! Incredibil… Ce cuptor ai? Pe gaz? Super!
@Sabina – multumesc! 😉
@homemarket – daaaa si cu coaja crocanta 😀
@ina – mersi ina :* am un aragaz zanussi vechi 😀 marturisesc ca imi e tare drag de el ca inca merge impecabil. dupa cum se vede 😉
ama draga, ce faina ai folosit? Piinea ta arata mult mai bine decit reteta initiala: are evident textura mai buna, gauri mai mari (e de bine, asa e o piine buna) si coaja mult mai crocanta. Cum zici ca ai respectat reteta foarte strict, ma gindesc ca doar faina a facut ca piinica ta sa arate cu atit mai bine decit modelul. Merci anticipat de raspuns.
@ Vera – am folosit faina Dobrogea combinata 000 cu 650 si drojdie Pakmaya uscata (la pliculet).
Multumesc mult pentru complimente. Sunt inca o novice in ale „brutariei” si aprecierea voastra inseamna foarte mult pentru mine 🙂
Te pup si te mai astept pe aici 😉