Pentru aceasta saptamana m-am gandit sa va prezint o reteta rapida de paine cu faina integrala.

IMG_3589

Ingrediente

175 gr faina integrala
150 gr faina alba
2 lingurite zahar
1/2 lingurita sare
1 pliculet drojdie
1 lingura ulei
aprox 150-170 ml apa calduta (mai multa daca o cere aluatul)

IMG_3578

Masurati faina si turnati-o intr-un bol incapator in care puteti sa si framantati. Amestecati in faina sarea.

Fcaeti in faina o gropita in care puneti zaharul, drojdia si uleiul si adaugand cate putina apa incepeti sa framantati aluatul.
Dupa ce ati integrat toata faina si ati obtinut un aluat care nu este lipicios (nu vi se mai lipeste de peretii vasului) mai framantati la el cam 20-25 de minute.
Puneti apoi aluatul direct in tava/forma in care vreti sa coaceti painea si lasati 40 de minute la caldura, cu aluatul bine acoperit si ferit de curenti de aer rece.

IMG_3572

Aluatul crescut il dati la cuptor cam 30-35 de minute.

IMG_3581

IMG_3592