Painea aceasta este un deliciu aromat, cu o textura pufoasa, coaja subtire, care aminteste mai mult de cozonac. Eu am profitat de ierburi aromatice din gradina mea si am ales sa ma joc cu doua combinatii: pe o paine am presarat rozmarin, iar pe cealalta cimbru proaspat.


(adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({});

Ingrediente
1 cubulet de drojdie
300 gr de lapte
100 gr piure de cartofi
600 gr faina
50 gr zahar
1 lingurita sare
1 ou
60 gr unt

1 ou
frunze de rozmarin sau cimbru
sare grunjoasa

Drojdia se trezeste in laptele caldut, care a fost amestecat in prealabil cu zahar. Lasati sa stea pentru aproximativ 10 minute.

Masurati faina intr-un vas, faceti o gaura in mijloc si turnati treptat laptele si drojdia, amestecand circular pentru a integra faina. Dupa ce ati terminat laptele, adaugati pe rand oul, untul si cartofii.
Framantati bine, acoperiti aluatul si lasati-l la crescut pentru 45 de minute.

Cand il framantati pentru a doua oara, adaugati si sarea si formati painile (daca vreti sa faceti mai multe). Eu am facut doua, cu doua arome diferite.
Preincalziti cuptorul.
Lasati aluatul la crescut pentru inca 30-35 minute si inainte de a-l baga la cuptor, ungeti painile cu un ou batut (in care ati pus si o lingura de apa), presarati ierburile aromatice si sarea grunjoasa.

La copt vor mai sta cam 40 de minute, pana vor fi rumene si apetisante.

Pofta mare! 🙂