IMG_6066

Azi a venit pe lume Daria si ii dorim sa aiba o viata fericita, sa fie mereu cu zambetul pe buze si sanatoasa!
Ne-am gandit cu drag azi si la ea si la mama ei si dupa ce tata ne-a anuntat venirea ei pe lume, am inceput sa fac acest tortulet cu gandul la amandoua.

IMG_6060

Tortuletul are blat din morcovi cu cacao, crema de mascarpone si cirese. Am folosit oua de casa, morcovi noi si mascarpone natural si fara aditivi. Iata pas cu pas reteta.

IMG_6030

Ingrediente

*pentru blat
4 oua
100 gr zahar brun
3 morcovi
2 linguri scortisoara
4 linguri cacao
50 ml ulei
300 gr faina
1 pliculet praf de copt

IMG_6053

* pentru crema
400 gr Mascarpone de la Lactitalia
5-6 linguri zahar
o mana de cirese

IMG_5964

Mai intai frecati zaharul cu ouale intregi, adaugand apoi morcovii dati pe razatoare.
Apoi se adauga scortisoara si uleiul si se amesteca bine.

IMG_5967

Separat, se amesteca faina cu praful de copt si cu cacaua si se adauga la amestecaul cu morcovi. Aluatul se pune intr-o tava rotunda si se da la cuptor aproximativ 50 de minute sau pana cand o scobitoare introdusa in mijloc iese uscata.

IMG_5969

Se lasa aluatul sa se raceasca si apoi se taie in doua.

Mascarpone se amesteca cu restul de zahar si se scot samburii din cirese.

Se pun ciresele pe blat.

IMG_6021

Se toarna mare parte din compozitia de mascarpone deasupra.

IMG_6022

Restul se pastreaza pentru a mai adauga putin pe capac si a garnisi cu cateva cirese intregi si eventual se poate pudra cu putina cacao.

IMG_6044

IMG_6048