Continui si azi cu seria guest posturilor de pe acest blog si va prezint o alta mamica talentata care face mei taiuri! Daca inca nu ati auzit de ele, cititi mai jos si aflati care ii sunt beneficiile si de ce este mai bine (si mai usor!) sa va purtati bebelusul. Puteti admira si cateva dintre creatiile Ancutei si ii puteti vizita site-ul pentru a descoperi alte modele! 🙂

***
Am devenit mamica de un an si 5 luni! Amalia e raza noastra de soare, fericirea si motivul pentru orice facem! Asadar e simplu de ghicit cine m-a inspirat atunci cand am inceput sa cos si altceva decat perdele, draperii, scutece din bumbac pentru bebelusa mea, cate o rochita pentru mine, o camasuta pentru sora mea…
Totul a inceput timid…de fapt pana n-am cumparat un mei tai care s-a dovedit atat de incomod (da, este posibil ca un mei tai sa fie incomod…daca n-are cateva elemente esentiale acestuia), cu bretelele atat de subtiri si nematlasate, puntea prea mica pentru noi….Asadar pana atunci nici prin cap nu-mi trecuse ca as putea sa cos asa ceva!
Cand insa n-am mai putut de durere in umeri de la bretelele acelea atat de subtiri care-mi strapungeau muschii si mai ales de durerea de spate (pentru ca nu reuseam sa-mi leg corect mei tai-ul din cauza durerilor de la umeri daca strangeam mai tare) am zis ca e musai sa m-apuc de cusut ceva care sa acopere toate minusurile pe care le simtisem la cel pe care dadusem ceva bani gramada!Uite-asa am faurit un mei tai de care m-am indragostit si eu si Amalia …pana si tati!

Cu ajutorul unor mamici care au avut incredere in ceea ce poate sa-mi iasa din maini, am reusit sa ajung la un mei tai care e sigur, comod (bretelele sunt late si matlasate, iar purtatorul nu are nicio durere la nivelul umerilor, mijlocului sau spatelui), puntea este suficient de mare, iar daca-o vrei mai micuta, nu trebuie decat sa intorci inca o data partea de jos a puntii; culorile si implicit materialele le vei alege singura din pagina destinata lor, este reversibil (astfel il vei putea asorta mai bine la vestimentatia ta sau/si nu in ultimul rand, isi va putea alege si tati o culoare pentru atunci cand va fi el purtatorul), poate fi cu gluga sau fara, cu buzunare atasate bretelelor sau chiar pe gluga. Materialele pentru punte sunt toate din bumbac, iar cele pentru bretele sunt foarte rezistente, unele sunt in, altele doc, altele amestecuri de bumbac. Dar practic ce este un mei tai?
Un raspuns cat mai simplu ar fi: un mei tai este un mijloc sanatos si comod de purtare al bebelusilor, avandu-si originea in Asia; este un patrat care va sustine corpul bebelusului, are patru bretele (doua sus si doua in jurul taliei); iti porti pruncul cu ajutorul mei tai-ului incepand cu momentul cand acesta isi poate sustine singurel spatele (cam de pe la 4 sau 6 luni, depinde de fiecare bebe in parte), si pana pe la 3 anisori! Se poate purta cu bebe in fata, in spate sau lateral, iar o calitate mare a mei tai-ului este ca atunci cand vrei sa alaptezi, privirile indiscrete nu vor ajunge la tine; intimitatea ta si a micii minuni care bea din lichidul plin de viata este salvata, deoarece poti alapta fara probleme, cu puiul asezat comod in mei tai, trebuie doar sa-ti lasi o bretea mai jos de umar si gata! Atunci cand eram insarcinata si-mi tot cumparam diverse chestii dupa anumite liste de pe net…nici nu mi-a trecut prin cap sa caut mai mult si sa gasesc mijloacele de purtare sanatoase pentru bebe! Si ca mine-s multe mamici si viitoare mamici!Asa ce ma mai incantau marsupiile, hamurile, port-bebe-urile de firma si asta doar pentru ca se chemau intr-un fel… dar nu m-am gandit niciodata ca acestea pot face rau bebelusului, de exemplu cu fata la public (cum vedem in multe imagini cu mame care-si poarta copilasii), sau cum stau ei cu picioarele atarnate, neflectate, neavand pozitia aceea specifica celor micuti, de “M”… tot sistemul osos are de suferit!
Mai vad si acum pe strada tot felul de marsupii din astea…costa mult de tot si dauneaza grav sanatatii… mamicile acelea cel mai probabil habar nu au cat rau pot face micutilor din bratele lor cu aceste hamuri, insa poate macar o parte dintre ele ne citesc si se mai gandesc o data inainte de a mai purta sau de a cumpara mijloace de purtat care nu asigura pozitia corecta, din punct de vedere fiziologic, a bebelusului!
Atunci cand vorbim de mei tai trebuie sa amintim ca previne displazia de sold la micuti! Am mai zis ceva de pozitia “M”, aceasta este acea pozitie de broscuta pe care sigur ati observat-o la bebe atunci cand incearca sa-si gaseasca o pozitie comoda! Pozitia cu piciorusele departate previne ceea ce se numeste displazie de sold!

Si s-a mai constat un lucru: copiii purtati tipa mai putin decat ceilalti si folosesc acest timp pentru a fi atenti. Li se ofera astfel posibilitatea sa intre in contact cu lumea inconjurătoare, sa o exploreze cu interes si sa aiba parte de acumulari sociale importante. Va astept cu drag sa ne vizitati! http://www.meitaibebe.ro