Cand am inceput sa ma uit la emisiune eram consternata. Omul asta e nebun? Cum sa renunti la tot si sa locuiesti cu lupii?

Acest om s-a hotarat sa faca un experiment mai putin obisnuit: sa traiasca alaturi de o haita de lupi si sa le invete limbajul si comportamentul.
Momentul prielnic a aparut cand o mama si-a respins cei trei pui. Shaun Ellis a „infiat” puii si a decis sa-i creasca si sa ii invete cum sa supravietuiasca in salbaticie.

Cuvintele nu pot reda imaginile. Intimitatea dintre Shaun si lupii sai este emotionanta: puii au crescut, l-au considerat o vreme seful haitei, ca mai apoi sa isi dezvolte suficient de puternic personalitatea incat sa poata modifica centrele de putere din haita.

Atitudinea lui Shaun poate scandaliza oamenii mai conservatori: a suplinit rolul mamei pana la punctul in care hranea puii de lup din propria gura (printr-o regurcitare artificiala) si sfasia cadavrele destinate hraniri lupilor adulti.

Dar a facut toate acestea pentru a-si indeplini visul: de a fi acceptat de haita!

Metoda neortodoxa de cercetare a lui Shaun nu este privita cu ochi buni de majoritatea oamenilor de stiinta. Acestia cred ca este un caz izolat si exceptional, iar integrarea lui Shaun in haita nu reprezinta un triumf.

Din punctul meu de vedere ceea ce a realizat Shaun este de doua ori un triumf.

1 Chiar daca constatarile lui nu sunt acceptate in totalitate de oamenii de stiinta, experienta dobandita de Shaun nu poate fi neglijata. El a trait doi ani in mijlocul lupilor, a comunicat cu ei, s-a impus ca seful haitei si a generat diferite reactii comportamentale.
Shaun incearca acum sa salveze atat lupii din Europa cat si din America prin punerea in practica a experientei dobandite in mijlocul haitei sale.

2 Shaun si-a indeplinit visul! Da, un vis nebunesc, imposibil. Dar l-a indeplinit!
Si pentru curajul cu care si-a asumat lupta pentru a-si indeplini visul (cat de ciudat ar fi el!) il admir pe Shaun si il consider un invingator.
Daca il asculti vorbind iti dai seama cat de mult l-a schimbat pe el acest vis devenit realitate: esuat intr-o viata banala si nesanatoasa, Shaun si-a gasit scopul si a invatat sa traiasca aproape de natura.
Are o nesfarsita energie si stie cu exactitate ce urmeaza sa faca: sa isi duca visul la urmatorul nivel – sa traiasca in salbaticie alaturi de lupii sai!

Nu pot sa nu ma intreb daca mi-as cunoaste visul si mi s-ar oferi sansa sa-l implinesc, as putea accepta sa fac atatea sacrifici pentru a-l indeplini!

* mai multe despre Shaun Ellis aici.