Nu imi vine sa cred ca din aceasta toamna am copil scolar! Da, e clasa pregatitoare, e lejer, dar tot se simte ca nu mai e gradinita. Are orar, are diverse ore in fiecare zi, merge cu pachetel si sticluta de apa si cu echipament de sport. E foarte entuziasmata de tot ce afla la scoala si – spre marea noastra bucurie – merge zi de zi cu mare drag. In ghiozdan trebuie sa duca doar un penar cu creioane cerate, pachetelul si o sticla cu apa. In zilele de sport mai punem o pereche de adidasi pentru sala si cam la asta se rezuma facutul ghiozdanului deocamdata.
Entuziasmul nu o paraseste nici cand vine acasa. De obicei trebuie sa imi deseneze ce a desenat si la scoala sau sa redea povestile auzite acolo, cu pitici, si paduri si veverite strangarete. Asa ca si acasa trebuie sa fie bine aprovizionata pentru a-i permite sa se desfasoare si pentru a putea pastra o parte din operele ei.
Iata asadar ce va mai poate fi util in activitatile cu copiii:
1. Multe creioane – simple sau colorate, cu mina sau cerate. Noi avem de toate si ii las pe ei sa isi aleaga cu ce doresc sa coloreze.
2. Foi – albe sau colorate; desi le dau si foi printate pentru colorat sau cu diverse activitati, incurajez cat de mult pot desenul liber.
3. Dosare-plic – in care o incurajez sa isi tina ordonate desenele pe care vrea sa le pastreze. De asemenea, din cand in cand o pun sa se mai uite peste ele si sa renunte la cele care nu prea plac. In plus, si eu le folosesc pentru a organiza foile de desenat sau cu activitati pe care le scot la imprimanta.
4. Biblioraft – sa indosariez foi importante.
5. Foarfeci – de diverse marimi si cu diferite timpuri de lame. In plus, perforatoare.
6. Carioci – pentru cand nu vrea sa foloseasca creionul
7. Liniar si alte sabloane cu desene sau forme
8. Post-it-uri si diverse cleme – pentru a insemna si a grupa diverse foi
9. Acuarele si pensule. Multe! 😉
10. Laminator pentru documente – poate fi extrem de util pentru diverse planse, ca de exemplu pentru cele de modelat plastilina sau cele pe care sa scrieti/bifati si apoi sa stergeti. Avantajul este acela ca puteti refolosi aceste foi.
11. Pistol de lipit – util in o multime de activitati creative facute alaturi de copii. Si la fel de util si in proiectele mamelor 🙂
12. Imprimanta – internetul va ofera azi posibilitatea de a printa foi de colorat sau foi de activitati pentru copii, ba chiar sa le creati singuri. Eu nu m-as mai lipsi acum de micuta mea imprimanta! 😉