***Acesta este un articol scris de o cititoare a blogului.***

 

 

Aventurile unei mame dezorganizate (1)Salut, sunt Iulia si sunt dezorganizata in cele casnice.
Daca ati citit postarea trecuta, ati vazut punctul de la care pornesc. Atunci am scris punctul zero. Sincer, dupa prima saptamana in care am incercat sa ma tin de cate ceva mi-am dat seama ca nu sunt la 0 – ci undeva la – 100. Punctul 0 suna bine ;), e cand totul e in ordine si disciplina si incepi sa faci liste si planuri de intretinere si organizare. Dupa cum zis…eu sunt la -100. Pana la 0 am de facut o munca serioasa, nu gluma.
Stiu asta pentru ca de saptamana trecuta m-am apucat. Ca sa fie treaba cu succes, mi-am inchipuit ca activitatea de organizare a casei e un proiect de la lucru si l-am abordat ca atare. Am inceput prin definirea scopului.
Ce imi doresc? Dooh, sa am o casa ordonata si confort psihic datorita lipsei haosului.
„Suuuuper, acuma ,smartypants, ce trebuie sa faci ca sa ajungi unde doresti?” – m-am intrebat.
Ei, aici treaba s-a complicat. Daca stiam poate nu ajungeam in situatia de fata. Paaaai, in primul rand trebuie sa ajungem in punctul 0. Adica macar la o oarecare ordine. Pentru o lista mai clara de actiuni, mi-am luat agenda – DA, am o agenda misto, speciala pentru organizarile casnice, cu planuri lunare, menu plan, agende saptamanale, ce vrei si ce nu vrei…unde am ramas? Ah, la agenda.

Deci, mi-am luat agenda si am plecat prin camere notandu-mi tot ce e in neregula si trebuie remediat, de exemplu, sortare lucruri din birou, ordonare haine dulap – asta e chiar o problema, Adi zice ca asa arata cateodata dormitorul parca dulapului i s-a facut rau si nu a mai ajuns pana la baie. I mean…Haine. Peste. Tot. Toate au o ordine in capul meu, dar cred ca pe el aranjamentul lor in spatiu il enerveaza mai mult :)).
Treceam, deci, prin camere notand si lista nici nu parea asa lunga. Deja eram optimista…hai ca nu is la pct 0, asa un -45. Asta pana nu am ajuns in bucatarie. Vaaai. Aici parca o alta parte a apartamentului s-a imbolnavit de enteroviroza. Vase peste tot, masa dezorganizata, frigider plin cu excesele alimentare pregatite pentru copil in spiritul „da’ daca manca mai mult azi”, cuptor si plita necuratate de muuult, etc., si desi ar mai fi nu vreau sa va intristez cu aceasta imagine usor apocaliptica.
Optimismul punctului -45 este rapid spulberat si inlocuit cu o usoara disperare a punctului -100.
Convoc rapid o sedinta de familie, prezint situatia si zic: „tre’ sa deschidem un LOP (List of Open Points) sa le punem ca obiective SMART, sa fie sigur ca nu alergam dupa cai verzi pe pereti ci ca ne tinem de treaba”. Care credeti ca a fost reactia lui Adi?
– Iulia, nu se zice LOP, se zice OPL (Open points list) deja ai uitat de cand stai acasa?
– Pe bune? – raspund, si uite asa, in loc sa facem ” List-of-Open-Points-List” ne-am contrat 20 de minute.
We can be pretty passionate in arguments and easily distracted 🙂
Dupa ce am concluzionat ca ar trebui sa facem O LISTA ne-a apucat somnul si ne-am dus la culcare.

Pentru ca sa va tin in suspans, aventura curatarii primelor obiecte din bucatarie v-o povestesc data viitoare.
Pe curand.