Dupa o perioada agitata si foarte obositoare, acesta a fost in sfarsit un weekend linistit si tihnit. L-am petrecut acasa (doar cu o scurta si rapida iesire la cumparaturi) si au fost doua zile destul de artistice. Si va veti convinge de asta in pozele de mai jos.

Am iesit si prin curte, unde Natalia a tot exersat trasul cu arcul.

La meniu am apelat la retete traditionale si simple, care au necesitat un minim efort din partea mea, dar care sunt foarte apreciate de toti. De exemplu, o supa buna de rata cu taitei sau cus-cus (mare, unguresc) cu aripioare.

Masa de pranz de duminica
Am calit niste ceapa si ardei in tigaie, am adaugat cus-cus-ul si 1 lingurita de boia. Am mai lasat putin sa rumeneasca si apoi am stins cu apa si am fiert pana s-au gatit.
Aripioarele le-am condimentat cu sare – piper – boia, am pus cateva frunzulite de oregano din curte si usturoi si am pus la cuptor in vas de yena cu capac.
Dupa cum spuneam mai sus, minim efort si mancare delicioasa! 🙂

Copiii au desenat si au pictat foarte mult in acest weekend.
Au un proiect comun, la care tot lucreaza cate putin:

Sambata seara am desenat cu Natalia pornind de la imaginea unui vulpite in padure, pentru a exersa apropierea si departarea pe desen.

Iar a doua zi, Natalia a pictat&desenat si un tigru, jucandu-se putin cu perceptia de apropiere si departare a pomilor.

Asa cum poate v-ati dat seama, Natalia adora sa deseneze si sa picteze. Vreau sa ii incurajez cat de mult pot aceasta latura artistica, dar nici nu vreau sa neglijeze cititul. De aceea, i-am propus o mica provocare despre care am sa povestesc mai pe larg intr-un articol viitor. Pe scurt, o incurajez sa citeasca pentru a desena! Astfel, citeste o poezioara sau o poveste si provocarea consta in a desena cum isi imagineaza ea povestea. Sa transpuna in imagini ceea ce citeste si intelege din text.
Este extrem de incantata de aceasta abordare si intr-adevar a inceput sa citeasca mai mult doar pentru a desena.
Iata aici doar doua din desenele ei: primul desen ilustreaza un poet care scrie o poezie despre un catel si, evident, Capra cu trei iezi 🙂

Vezi alte articole Jurnal