1. Cucu-bau

Jocul acesta este perfect pentru cei mici si ii distreaza intr-un mod care mie mi se pare pur si simplu dezarmant. Va puteti ascunde dupa orice, de exemplu eu in acest filmulet ma ascundeam dupa o pernuta.

2. Cantatul & dansul

Sunt zi de zi surprinsa ce rol urias are muzica in viata noastra. natalia e pur si simplu fascinata, se opreste imediat din plans si se uita concentrata in directia boxelor.
Pe muzica am improvizat si mici sesiuni de gimnastica – o asez fie in scoica, fie intinsa in pat, eu cant dupa melodii si ii misc manutele si piciorutele in ritmul muzicii. Pe Natalia aceste exercitii o fac sa rada in hohote 🙂

3. Muzica & cauza si efect

Pentru a incepe sa invatati puiul de om despre cauza si efect folositi tot muzica. Alegeti cantecele in care exista cuvinte repetitive. De exemplu noi folosim Soricelul CHIT. La repetarea cuvantului (in cazul nostru chit) bateti din palme. Incet-incet copilul va invata sa asocieze cuvantul/sunetul cu actiunea.

4. Muzica si explorarea

…sau dansul in pereche. O iau pe Natalia in brate, o tin cu un brat si cu mana libera ii tin manuta – ca si cum am fi o pereche care danseaza. Si dansez cu ea prin casa 🙂 Miscarile, rotirile mele, perspectiva noua asupra locurilor din casa o incanta foarte tare!

5. Jucaria ideala – jucaria zornaitoare

E buna atat pentru zgomotele care le face (din nou o lectie despre cauza-efect), dar si pentru ca este buna de muscat (mai ales ca unii bebelusi incep sa fie suparati de dinti!).

6. Avionul

Cu o mana sustineti un brat al copilului, astfel incat pieptul lui sa stea sprijinit pe antebratul vostru. Cu cealalta mana prindeti intre picioare si mimati zborul. Puteti sa il ridicati in sus – ca o racheta, si sa va rotiti.

7. Baita

Nu uitati sa dati baietei rolul cuvenit. De exemplu noi folosim un scaunel pe care Natalia sta intinsa si turnam apa pe ea. Turnatul apei este o metoda buna de a exersa simturile (cum povesteam la activitatile de lunile trecute). Ea a inceput sa descopere apa, sa dea din picioare, sa vada ca stropeste, ca face zgomot etc. Pentru ea baita este un moment de mare veselie!

*Sa nu uitati de timp petrecut pe burtica si de jocuri in oglinda!

Cititi si lunile trecute:

Jocuri si activitati pentru dezvoltarea bebelusului de 1 luna
Jocuri si activitati pentru dezvoltarea bebeluslui de 2 luni

sursa poze 1 2 3