Scriu acest articol in special pentru acele persoane care trebuie sa cumpere un cadou unui pusti de 4 ani, dar nu stiu ce li s-ar potrivi. Stiu cum e, am fost si eu in locul vostru: am fost mai intai mama de fata si eram complet nestiutoare in ceea ce priveste jucariile preferate de baieti!

Va rog sa cititi aceasta lista stiind ca:
1. Copiii sunt totusi diferiti si este posibil ca baietelul din viata voastra sa aiba alte preferinte. Totusi, luand in vedere popularitatea acestor tipuri de jucarii, sansele sunt destul de mari sa ii faceti o bucurie.
2. Eu va vorbesc de categorii de jucarii, nu de o anumita jucarie punctual. Poza de mai sus am folosit-o doar pentru a va ilustra la ce ma refer.
3. Nu am pus pe lista carti pentru ca sunt de parere ca acestea sunt de la sine intelese si nu am constatat o diferenta prea pronuntata la acest capitol. Pe de alta parte, baietelul meu de 4 ani, este pasionat de masini si cartile lui preferate sunt cataloagele de prezentare a masinilor! 🙂
4. Ordinea pe lista este aleatorie.

 

Plastilina
la noi inca exista o fascinatie fata de plastilina si daca pana de curand mai mult o sfarama, acum deja a inceput tot mai mult sa faca constructii complexe si sa fie implicat in constructii cu plastilina.

Lego, Lego si iar Lego
De la cel Clasic, am ajuns rapid la Junior si City. In principiu, orice are roti este fascinant. Deja au o cutie mare, amestecata, si isi construiesc ei tot felul de aparate si masinute.

Masinile
Da, dupa cum spuneam mai sus, masinile sunt pasiunea baietelului meu. Deci orice masinuta este bine-venita si ingrijita si studiata. Toate au un loc de cinste si o poveste in spate. Totusi, preferata lui este o macheta Audi (nu o jucarie!) care deja nu mai are roti, geamuri si un far, dar tot nu se desparte de ea.

Unelte de reparat
Cam toti baieteii pe care ii cunosc au gena aceasta de mester in ei. Si noi avem un banc de lucru, unde se repara si masini, dar si jucarii sau papusile surosii mai mari. In plus, mai are o curea de mecanic auto (o si vedeti in poza de mai sus) cu cateva unelte de baza pentru a repara masini.

Masini utilitare
Aici e o categorie speciala, diferita de masinile