Sambata, 8 Decembrie, cei doi campioni mondiali ai barbecue-ului, Camillo „Don Caruso” Tomanek si „Don Marco” Greulich, vor veni la Timisoara pentru a transforma in realitate retete proprii – specifice sezonului de iarna – in cadrul evenimentului premium dedicat pasionatilor de grilling si barbecue, Grill Champions Tour.

Meniul cu 5 feluri de preparate conceput de cei doi campioni mondiali, meniu pe care il vor savura cei 60 de invitati prezenti la eveniment, contine preparate din carne de pasare si porc ce au fost marinate in prealabil pana la 12 ore in diverse amestecuri de condimente speciale pentru barbecue marca Don Marco’s BBQ Rub sau afumate la cald in grill-uri speciale tip afumatoare, timp de pana la 3 ore.

Incepand cu ora 13:00 participantii vor putea urmari cum cei 2 campioni vor prepara la diverse grill-uri muschiulet de porc invelit in sunca de Serano, piept de rata afumat pe placa de cedru imbibata in vin rosu si vor putea observa cum se desfasoara afumarea unui curcan intreg intr-un grill ceramic. Chiar si desertul, mere umplute si coapte, pregatit de asemenea sub ochii invitatilor va putea fi savurat ca un desert delicios la gratar.

Grill Champions Tour, o initiativa a GrillSociety.ro, este un eveniment premium dedicat pasionatilor de grilling si barbecue din Romania iar accesul in cadrul evenimentului se va realiza exclusiv pe baza de voucher de participare.

In calitate de organizator al Grill Champions Tour, GrillSociety.ro se bucura de sprijinul partenerilor sai traditionali:

– Podgoria Corcova – podgorie noua care reia traditia producerii vinului de calitate, initiată in zona Mehedinti in urma cu mai multe sute de ani;

– branzeturile Bergader (de la Delaco) din cel mai bun lapte din Alpi cu o traditie de peste 100 de ani;

– brand-ul elvetian OutdoorChef – unul dintre cei mai renumiti producatori de grill-uri din lume;

– grill-ul ceramic Big Green Egg;

– onlineshop-ul CampingGrill.ro – specializat in produse pentru grilling & barbecue;

– gazda evenimentului, elegantul Hotel Reghina Blue****.

Proiectul GrillSociety.ro este un manifest pentru cultura outdoor cooking din România şi îşi propune să demonstreze, prin conţinut de calitate, existenţa şi în România a unei culturi a gătitului în aer liber, care depăşeşte imaginea generică a grătarului tradiţional la iarbă verde, cu mici şi mult fum. Pornind de la crezul potrivit căruia “Cultura vieţii începe de la a mânca”, GrillSociety.ro îşi propune să adune laolaltă iubitori, amatori, cunoscători sau profesionişti ai grilling-ului şi să funcţioneze ca o platformă unde se împărtăşesc ştiri din domeniul gastronomic, idei, reţete şi poveşti culinare, toate menite să dezvolte cultura gătitului în aer liber din România.