IMG_4123

Prajitura aceasta am improvizat-o intr-o zi cand aveam nevoie de ceva dulce foarte repede, fara sa ma fi pregatit inainte si fara sa ies la cumparaturi. Si atunci, dupa ce m-am uitat 10 minute in dulapiorul cu provizii, am alcatuit acest desert usor (chiar de vara), foarte aromat si rapid de facut!

IMG_4098

Ingrediente

1 punga piscoturi
1 cutie Mascarpone de la Lactitalia
1 conserva de ananas
5-6 linguri cu varf nuca de cocos
3-4 linguri de zahar pudra
esenta de vanilie
nuca macinata

IMG_4128

Mai intai am scurs ananasul si am pus piscoturile sa absoarba sucul ramas. Am tocat ananasul cubulete si l-am pus deoparte.

IMG_4089

Am batut bine cu mixerul mascarpone cu zaharul, esenta de vanilie si nuca de cocos pana s-a transformat intr-o pasta tare.

IMG_4099

Apoi am amestecat cubuletele de ananas (le mai scurgeti de eventuala zeama lasata intre timp) cu lingura de lemn, pana le-am integrat bine in crema.

IMG_4103

Am intins un strat de piscoturi cu zeama de ananas si peste el un rand de crema.

A urmat inca un rand de piscoturi, restul de crema si deasupra am presarat nuca macinata.

IMG_4106

Se serveste dupa ce a stat putin la rece.

IMG_4118