De cand am pregatit pentru prima oara un cheesecake m-am indragostit de aceasta prajitura atat de simpla si fina. De aceea am fost mereu in cautare de alte retete de astfel de prajituri, iar aceasta varianta pur si simplu a trebuit incercata.
Recunosc, spre rusinea mea, ca nu am consumat prea des ricotta. Ba sa fiu mai exacta, am gustat-o o singura data, cand am pregatit gnocchi. Dar acolo parca gustul s-a pierdut si nu a fost pus cum se cuvine in valoare.
Dar in aceasta reteta este o minunatie atat de fina incat nu te poti opri din degustat. Dar ca sa nu mai maresc suspansul, iata reteta.
Pentru blat aveti nevoi de:
50 gr migdale maruntite
200 gr biscuiti integrali
100 gr unt
150 gr ciocolata
350 gr ricotta
200 gr smantana
2 oua mari
50 grame zahar
3 foi gelatina
Smantana in aceasta reteta este importanta si aveti nevoie de o smantana grasa si va recomand sa o incercati pe cea de la Lactitalia si v-am pozat-o s-o vedeti si voi cum arata 🙂
Incepeti prin a pregati blatul, maruntind intr-un robot de bucatarie biscuitii si migdalele si amestecand bine cu unt. Amestecul obtinut il intindeti intr-o forma de tort, o presati bine si o coaceti 10-15 minute.
Intre timp pregatiti cheesecake-ul.
Pregatiti gelatina dupa indicatiile specifice de pe ambalaj.
Separati ouale si albusul bateti-l spuma cu un praf de sare pana se intareste.
Topiti ciocolata.
Amestecati ricotta cu smantana, ouale si zaharul. Adaugati apoi ciocolata si gelatina si amestecati bine cu mixerul. La final, integrati treptat spuma.
Turnati aceasta crema peste blatul scos de la cuptor si racit si dati la frigider pentru minim 4 ore. La final decorati cu ciocolata.
vai c bine arata, ce bun tre' sa fie:X
ARATA superb si cred ca are un gust direct proportional cu aspectul.
Ce bine arata! Eu tot cheesecake am facut dar cu portocale. O sa incerc si cu ciocolata. Pupici!
yam ce bine arsata 😛
Week-end placut Ama!
Va scriu sa nu patiti si voi la fel.
Dar ce-si face omul cu mana lui……….Rabdarea mea e pusa la incercare acum, ca trebuit sa-mi sterg blogul si sa-l refac – la aceeasi adresa – pentru ca n-am avut ce face si am vrut sa incerc un nou template; odata instalat, mi-a stricat site-ul. (vezi ce mi-a facut si pe retete123.blogspot.com. de care inca nu m-am ocupat sa-l refac)
Am salvat continutul, dar e pacat ca am pierdut atatea contacte si trafic, stabilite in mai mult de 1 an.
Te rog sa te inscrii din nou in randul celor care ma urmaresc. Multumesc.
Acuma verific listele de favorite.
Multumesc mult 🙂 intr-adevar a iesit o prajiturica delicioasa si eu una sigur o mai repet ;))
ma innebunesti cu bunataturile tale
@Vera – 🙂 si stai sa vezi ce mai urmeaza 🙂
Ama, cand spui amestecati cu oule, te referi doar la galbenusuri, da? Ca albusurile au fost batute spuma.
@Laura – da, doar galbenusurile 🙂
[…] cu cafeaBiscuiti pentru ceai cu Earl GreyBriose cu afineCheesecake cu nectarine si cacaoCheesecake cu ricotta si ciocolataChocolate Chip CookiesChocolate chip cookies traditionaliClatite simpleCookies cu cardamon, […]