Ingrediente:
10 lg faina
10 lg zahar
7 oua
2 lg cacao
esenta de vanilie
praf de copt
Din pacate nu sunt foarte priceputa la prajituri, de aceea e mare lucru ca mi-am luat inima in dinti si am facut ceva dulce. Iar daca arata complicat, va asigur ca nu este 🙂
Separati ouale si puneti intr-un bol mai mare albusurile si in unul mai mic galbenusurile. Albusurile le bateti o spuma tare impreuna cu jumate din cantitatea de zahar. Restul zaharului il amestecati cu galbenusurile si apoi turnati incet compozitia din galbenusuri in spuma. Adaugati si faina si amestecati pana se omogenizeaza.
Despartiti aluatul in doua parti, iar in una dintre ele amestecati cacao.
Intr- tava tapetata cu hartie de copt, turnati alternativ din cele doua tipuri de aluaturi (mie mi-a iesit mai mult aluat cu cacao).
Lasati la copt pana cand o scobitoare infipta in mijloc iese curata.
Un Craciun imbelsugat si magic, alaturi de cei dragi, multa sanatate si un An Nou plin de bucurii !!!
LA MULTI ANI !!!
Multumesc Ginette! Iti doresc si eu sarbatori fericite :* 🙂
Numai bine, sanatate si un Craciun fericit iti doresc, alaturi de cei dragi.
Ama, iti urez sa ai parte de un Craciun fericit si de un An Nou plin de bucurii si impliniri alaturi de familie si de toti cei dragi tie!! Te pup!!
Sarbatori fericite si un an nou plin de bucurii!!
Minunat chec!!!!! Scumpa mea fie ca in acest an Craciunul sa trezeasca in inima ta recunostinta pt un asa cadou unic si minunat cum e nasterea Mantuitorului lumii. Iar noul an sa te incununeze cu binecuvantari ceresti! Te pup!
Sarbatori Fericite si un Craciun minunat!
Ama iti doresc sa ai un Craciun fericit! si un An Nou plin de bucurii si impliniri
La multi ani!!
Multe binecuvintari de Craciun si un An Nou plin de bucurii!!!
Multumesc mult! Va doresc si eu sarbatori minunate si pline de caldura!
Din toata inima iti doresc CRACIUN FERICIT! Anul 2009 sa iti aduca sanatate,fericire si implinirea tuturor sperantelor! Sarbatori fericite! LA MULTI ANI!
Ama, am încercat checul tău de 2 ori. Ar trebui specificat totuşi că sunt la a 3-a tentativă culinară (pentru că nu gătesc nimic de niciun fel, fiind binecuvântată cu un soţ care ştie). Prima dată checul nu mi-a ieşit cum trebuie pentru că l-am pus în 2 tăvi şi nu era foarte crescut. A 2-a oară, adică azi, a ieşit frumos, crescut etc, dar am o nedumerire: în cuptor arăta excelent, iar când l-am scos, după 2 minute s-a pleoştit puţin. E normal sau am greşit ceva?
În rest … e delicios 😀
@Anatati – sincer nu imi dau seama. Eu stiu de mai multe motive – ori ai incercat aluatul sa vezi daca e copt prea devreme sau la scoaterea in cuptor a nimerit intr-un curent de aer rece.
Aluaturile astea sunt firi foarte pretentioase, adevarate printese rasfatate :))
Ma bucur ca ti-a placut! 🙂
Cum ai reusit sa faci rotundul din mijloc?
@Monica – se formeaza pur si simplu prin turnarea aluatului. Lasi la ijloc o fasie mai subtire de aluat cu cacao
Checul arata super 🙂 Dar am si eu o nedumerire, inainte sa incerc reteta: nu ar trebui si praf de copt?
@Anou – da, scuze! am uitat sa il trec in reteta desi pliculetul de praf de copt apare in poza.
Arata foarte bine… hmmm..
Dar cate tavi ies?
@Anna mie mi-a iesit o singura tava, din aceea de chec
Miam, arata deliciiiios 😀