Nu se poate sa nu profitam de aparitia cartofilor noi! Din punctul meu de vedere intra in categoria de delicatese ale verii si incerc sa ii pregatesc cat mai des cu putinta.
Pentru a le pastra cel mai bine aroma, de cele mai multe ii servesc fierti in coaja la aburi. Si daca te mai saturi de cartofii natur cu unt si patrunjel verde, un dressing simplu poate schimba complet aspectul si gustul unei mese aparent banale.
De exemplu acest sos de smantana cu verdeata, usturoi si boia.
Ingrediente
cartofi noi, fierti in coaja la aburi
patrunjel verde
marar verde
pudra de usturoi (dupa gust)
boia dulce
sare
200 gr de smantana de la Lactitalia (pentru calitatea de a fi deosebit de onctuoasa!)
Amestecati smantana cu verdeturile si condimentele. Serviti sosul peste cartofii calzi, alaturi de o friptura de porc sau chiar si simpli!
Trebuie sa fie deliciosi cartofiorii tai. Pupicei o saptamana faina si linistita
@Yafa – multumesc si tie la fel 😉 Te pup!
Ama as dori sa pun linkul si fotografia retetei tale in rubrica "Ce retete mi-au placut aceasta saptamana", rubrica pe care o fac de mai mult de 6 luni.
Daca doresti ca fotografia sa nu o apara in blogul meu, te rog trimite un comentariu si o sterg.
Iti doresc un sfarsit de sapatamana placut…
@Cristina – iti multumesc mult de nominalizare 😉 poti oricand sa faci acest lucru, eu ma simt onorata! 🙂
Un weekend minunat iti doresc!
Corectie: onctuoasa.
@Catalina – multumesc! 🙂 am corectat 🙂
Ador combinatia 🙂