1. Faceti o lista

A doua saptamana a calendarului de vara va propun sa o incepem cu putina organizare. Sunt convinsa ca fiecare dintre voi are planuri pentru aceasta vara, fie ca pleaca in vacanta, fie ca sta acasa, planuri ce tin de locuri de vizitat, lucruri de facut, de gustat, carti de citit sau mici proiecte de pus in practica.
Dar din pacate, undeva in toropeala zilelor fierbinti de vara, irosim zi dupa zi si septembrie ne prinde cu mare parte dintre planuri nerealizate.
De aceea faceti o lista – personala, a familiei, a copiilor. Puse pe hartie lucurile vor fi mai usor de respectat :)!

2. Parfumati dulapul si alungati moliile

„Înfigeţi cuişoare într-o portocală, până veţi obţine ceva ce seamănă cu un buzdugan din
basmele cu prinţi forţoşi. Aşezaţi portocala-buzdugan în dulapul cu haine de iarnă şi uitaţi de
ea până-n octombrie. Aroma intensă de cuişoare, alăturată celei de ulei conţinut de coaja
portocalei vor da migrene moliilor, stări de rău şi în mod sigur le vor strica concediul :)”

Sfat primit de la Naen Soap

3. Pictura cu degetul

Daca v-a placut UP cel putin la fel de mult ca mie, sigur veti aprecia aceasta activitate de facut si cu cei mai mici dintre copilasi. La baza este o idee de petrecere, dar eu zic ca merita sa incercati sa transformati o dupa-amiaza obisnuita intr-un moment de sarbatoare colorata.

Source: google.com via Ama on Pinterest

4. Tablou cu amintiri de vara

Instalati in camera copilului un panou de pluta (daca nu exista deja unul) si prindeti in pioneze mici amintiri sau poze ale locurilor sau aventurilor din aceasta vara. Puteti pune frunze sau flori uscate din drumetii, pene, biletele de la zoo sau circ, harti cu traseul parcurs, vederi etc.

5. Lecturi de vara

Daca sunteti norocosi si aveti gradina si sunteti chiar si mai norocosi si mai aveti si doi pomi umbrosi, nu ezitati sa va instalati un hamac. Bun si de somn, dar ce bine e sa citesti o carte buna la aer curat! 😉

6. Desert de vara

Acesta este cu siguranta un desert pe care nu l-as refuza vara intreaga. Reteta aici.

7. O plimbare cu bicicleta

Si atunci cand aerul e mai respirabil (asa cum pare sa fie in acest inceput de saptamana) nu ezitati sa iesiti la o plimbare in oras cu bicicleta! 🙂