Daca nu stiti ce mai aveti de facut prin gradina in luna august, astfel incat sa profitati si de o recolta de toamna, dar sa si incepeti pregatirile pentru iarna, gasiti mai jos o lista cu cateva idei.

 

 

august in gradina

 

 

1. Ceva ce imi va fi greu sa fac anul acesta, dar din cate am citit, pare o idee buna: taiati varful plantelor de rosii, astfel incat sa nu mai creasca de acum in inaltime. Logica este simpla: este prea tarziu ca florile sa mai devina rosii coapte si astfel planta se poate „concentra” pe recolta deja existenta.

2. Daca plantati in august, puteti recolta:
*cam intr-o luna: busuioc, ridichi si spanac
* in aprox. 40 de zile – salata

* cam in doua luni: sfecla, varza, conopida si broccoli
* tot acum puteti sadi si usturoiul – nu il veti recolta anul acesta, dar va veti bucura de el anul viitor.

3. Incepeti sa adunati semintele pentru la anul.
4. Acum este momentul perfect sa hraniti trandafirii cu ingrasamant special si sa va asigurati ca planta va intra in iarna puternica si viguroasa. (puteti incerca acest ingrasamant organic)

5. Tundeti muscatele si puneti capetele la incoltit. Saditi-le in interior si va asigurati ca la anul veti avea plante-mama bine crescute si gata de inflorire.

6. Desi probabil numai la asta nu va ganditi acum, acesta este un moment bun sa cumparati bulbi pentru primavara si sa va pregatiti sa ii saditi. (bulbi gasiti aici)

7. Plantati copaci, arbusti si plante perene.

8. Si nu in ultimul rand, probabil cel mai important punct: udati des gradina. Preferabil dimineata, dar niciodata cand este inca soare.

Sursa foto