7 moduri in care poti avea un miros placut in baie
Mirosul de curat si proaspat in bai poate fi uneori un lucru dificil de obtinut. Mai ales atunci cand stii ca tocmai ai facut curat si dupa ce trece mirosul detergentilor de curatenie, mirosul neplacut reapare si nici nu iti poti da seama de unde.
Uneori lupta este pierduta din start din cauza problemelor de canalizare care, mai ales la blocurile vechi, nici nu mai depinde de tine. Dar alteori, este vorba de cateva solutii simple si de zone pe care poate le-ai neglijat sau de care nici nu stiai ca trebuie sa fi atenta.
Desigur, baza ramane o buna rutina de curatenie. Asigura-te ca Cosul de gunoi este golit frecvent si ca baia este spalata deseori, mai ales in zonele intens utilizate. In plus, asigura-te ca baia are o buna ventilatie si ca o mentii cat mai uscata si bine aerisita cu putinta. 

  1. Incepe prin a curata in profunzime baia
    Si in acest proces, verifica posibilele zone greu accesibile care ar putea strange umezeala si care dezvolta (sau pot dezvolta) mucegai. Pot fi zone care nu sunt izolate bine si permit apei sa se prelinga, zone care fac condens sau zone care nu pot fi bine aerisite.
    Verifica imbinarile de la vana si dus, dar si de la chiuveta. Daca este cazul, indeparteaza siliconul vechi si aplica un alt strat. Un mobilier baza lavoar este foarte practic, dar nu uita sa verifici daca in spatele sau nu exista scurgeri de apa. 
  2. Curata scurgerile
    Mirosul neplacut poate veni din scurgerile chiuvetei si dusului. Desfa cotul de la scurgerea chiuvetei si goleste depunerile acolo. Este bine si sa iti faci o rutina din a curata ocazional scurgerea cu un amestec de bircarbonat, otet si apa clocotita.
  3. Foloseste bicarbonatul pentru a indeparta mirosurile neplacute
    Umple un borcanas cu bicarbonat de sodiu pentru a indeparta mirosul neplacut din baie. Poti folosi un borcanas frumos decorat si sa il tii ca un obiect decorativ pe un raft sau langa chiuveta – mai ales in cazul unui lavoar pe blat, unde puteti sa asezati acest borcan ca un element de decor. 
  4. Mentine curata peria de WC
    Una din cele mai probabile surse de mirosuri neplacute in o baie, asigura-te ca speli bine peria de wc. Poti opta pentru variante care permit periei sa se scurga si sa se usuce usor, dar daca ai o varianta mai clasica, care mentine umezeala, poti sa te asiguri ca peria sta scufundata in un detergent dezinfectant. 
  5. Alege un capac de la WC care se curata usor
    Mamele de baieti stiu despre ce vorbesc 🙂 iar micutele spatii de la capacul de wc pot fi dificil si frustrant de curatat. Alege un capac de WC care se indeparteaza usor si pe care il poti spala rapid cu dusul. 
  6. Atentie la prosoape!
    Prosoapele pot sa fie usor o sursa neplacuta de mirosuri, mai ales ca bumbacul dace ce stie el cel mai bine: absoarbe umezeala. Cea mai simpla solutie? Adauga o cana de otet la spalare!
  7. Ai grija de cosul de gunoi
    …si foloseste tot bicarbonat de sodiu! Arunca o mana de bicarbonat de sodiu pe fundul cosului de gunoi si acesta va ajuta la neutralizarea mirosurilor.