5 sfaturi pentru decorarea si organizarea casei in acest an
In fiecare an, incepand din primavara, este bine sa ne propunem sa facem cateva proiecte speciale pentru casa. Nu e nevoie de proiecte mari sau costisitoare. Mici proiecte – o culoare noua, un tapet texturat pus pe un singur perete, o etajera noua, un dulapior cu compartimente bine gandite s.a.m.d. Dar aceste mici modificari nu doar ca vor schimba cu totul imaginea camerei, dar va vor oferi si voua bucuria unui spatiu nou si mai bine structurat.
1.Holul de la intrare
Desi deseori un loc neglijat, acest loc este cel care te intampina dupa o zi lunga si pe langa aspectele ce tin de design, este un loc care trebuie gandit si din punct de vedere al functionalitatii.
Pentru ca este un loc care este deseori mic si intunecat, expertii ne recomanda sa folosim culori deschise, precum bej deschis sau alb. Mobilierul trebuie ales si el cu grija si este nevoie sa luati in calcul spatii de depozitare pentru lucrurile pe care le folositi cel mai des si pe care le lasati la usa. In caz contrar, nu aveti cum sa scapati de senzatia de dezordine si de aglomerare!
Avantajul nostru este ca in ultimii ani, au aparut pe piata o multime de variante ergonomice de mobilier pentru holuri. Astfel incat, chiar si cel mai mic hol poate avea cateva rafturi incapatoare pentru incaltarile familiei sau cuierul sa aiba cateva compartimente sau cosulete in care sa stea cheile, mai multe perechi de ochelari de soare sau chiar si un portofel de dama voluminos.
Pentru hol va puteti juca cu texturile, profitand de faptul ca gasiti acum pe piata atat de multe optiuni. Incercati combinatii de alb cu lemn sau piatra, accentuand totul cu cateva detalii de culoare intensa.
2. Jucati-va cu culorile si nu subestimati puterea unei culori alese cu grija
Puteti schimba o intreaga incapare, doar schimband culoarea peretilor sau a mobilierului. Nu, nu e nevoie sa schimbati mobilierul! E suficient doar sa va luati inima in dinti si sa incepeti un proiect DIY.
3. Folositi-va de texturi diferite
Puteti schimba complet perceptia asupra spatiului unei incaperi prin folosirea unor culori diferite, de obicei puternice, pe cate un perete. Totusi, in acest an se recomanda tot mai des si folosirea unor texturi diferite pe acesti pereti. Deci nu ne mai bazam doar pe diferenta de culoare, ci si de textura. Puteti, de exemplu, sa folositi un tapet cu un design curajos pe un singur perete sau sa „tapetati” un perete cu placi de lemn tratat.
4. Invitati natura in casa
Plantele ocupa un loc central in multe din incaperile moderne. Pe langa aspectul elegant, vibratia data de verdele intens, prezenta plantelor in designul interior are si numeroase beneficii pentru sanatate. Din fericire, se gasesc numeroase plante spornice si usor de intretinut, multe dintre ele aproape imposibil de omorat. De asemenea, ca o completare a acestui trend, se gasesc si o multime de ghivece care sa corespunda oricarui decor.
5. Extindeti spatiul de locuit si afara
Fie ca vorbim de o mica terasa la casa sau chiar si balconul ingust al unui apartament micut, avem la dispozitie tot mai multe optiuni de mobilier pentru a ne face un spatiu de locuit si sub cerul liber. Pe langa mobilierul necesar, luati in calcul si luminile adaptate acestor spatii (mai ales pentru serile lungi de vara), metode de a umbri locul nostru de refugiu si, desigur, prezenta unor plante care sa ne faca sa ne simtim cat mai bine si aproape de natura.