Chiar va inteleg. Este atat de usor sa va ridicati din pat in fiecare dimineata fara sa il aranjati si sa lasati in urma voastra un morman format din perne si pilote. Suntem in continua miscare si graba de cand ne ridicam capul de pe perna si pana il asezam inapoi. Insa, adevarul este ca atunci cand va dedicati doar cateva minute pentru a va aranja patul, recompensa intrece cu mult efortul pe care il depuneti. Iata de ce:

1. Veti incepe ziua cu dreptul

Nu ar fi minunat sa bifati o casuta din rutina zilnica de cum va treziti? Aranjarea rapida a patului de cum va treziti va va da un sentiment de reusita inca dinainte sa apucati sa va spalati pe dinti. Si acesta in sine este un motiv suficient de bun 🙂

2. Va ajuta sa mentineti curatenia

Daca va faceti patul, praful din camera nu va disparea in mod magic ( din pacate 🙁 ), insa prin acoperirea patului cu cuverturi de pat veti reduce considerabil suprafata pe care praful se poate aduna. Daca aveti si animale de casa, folosirea cuverturei va reduce dezordinea de pe pat cu mult (deoarece ei vor avea un acces limitat la pat)

 

3. Imbunatateste instant aspectul camerei

Un pat aranjat reduce senzatia de dezordine. Apelati la partea voastra creativa prin folosirea unor perne si cuverturi decorative care sa fie in ton cu aspectul camerei. Gasiti astfel de accesorii decorative aici.

4. Va poate ajuta sa dormiti mai bine

Unele studii dovedesc faptul ca participatii care au declarat ca isi fac zinic patul au raportat in proportie mai mare ca au avut un somn odihnitor decat cei care nu isi faceau patul. Toti ne dorim sa avem un somn cat mai odihnitor, astfel ca merita si aceasta teorie o incercare, nu?

 

5. Va seta tonul pentru insurirea mai multor obiceiuri sanatoase

Aranjarea patului in fiecare dimineata poate fi un ”punct de plecare” care poate cauza un efect domino de alegeri sanatoase si obiceiuri bune din viata voastra. Charles Duhigg in cartea sa “Puterea obisnuintei” atrage atentia asupra faptului ca obiceiul de a va face patul în fiecare dimineață este in stransa legatura cu creșterea productivității. Pe langa faptul ca ne ajuta sa fim mai productivi, acest obicei ne da “un sentiment mai puternic de bunăstare și abilități mai puternice pentru a face față unui buget”. In plus, „oamenii care își fac patul sunt predispuși să agreeze mai mult locul de muncă, să dețină o locuință, să facă sport regulat și să se simtă bine odihniți” scrie Duhigg.

Ni vi se pare ca sunt atat de multe beneficii care rezulta dintr-un obicei care dureaza maxim 2 minute?

Nu stiu despre voi, dar eu acum sunt si mai motivata sa imi incep ziua prin a-mi face patul.

Va urez success!