Wallpaper pentru telefon – colectie pentru iubitorii de caini
Am fost adaugata in urma cu cateva luni pe un grup local de Facebook, un grup special dedicat animalelor pierdute si adoptiilor. Cred ca sunt grupuri similare pentru toate zonele si orasele din tara. Imi apar zilnic in feed postari de pe acest grup, majoritatea covarsitoare cu animale abandonate. Majoritatea anunturilor de animale adulte pierdute sunt despre caini…cred ca pisicile trec mai neobservate de trecatori pe strada decat un caine cu o zgarda la gat. Unele au un final fericit, dar deseori adevarul este mult mai sumbru: cineva s-a plictisit de caine si il lasa in strada, sa supravietuiasca pe cont propriu. Eventual, il urca in masina si il duce in camp, sa nu isi mai gaseasca drumul spre casa.
Iar in ultimele cateva saptamani, de cand a venit primavara, e plin grupul de pui abandonati. Aruncati in camp in o punga, la gunoi sau pe marginea unei sosele aglomerate.
Sunt multi oameni cu suflet mare care ii salveaza, dar iubitorii de animale au de obicei deja animalele lor si acesti mici puiuti trebuie sa isi gaseasca mai mereu un nou camin. Urmarind acest singur grup, am descoperit eforturile comunitatilor de iubitori de animale pentru a da o sansa la viata si celor mai disperate cazuri. Puiuti hraniti cu seringa, tratati, deparazitati, vaccinati, cu carnet de sanatate caine sau pisica, pregatiti cat mai bine sa fie atragatori pentru o eventuala adoptie. Numeroase de strangeri de fonduri pentru a acoperi interventiile medicale pentru cazurile grave, dar si servicii de castrare sau chiar stomatologie veterinara. Si acest lucru se intampla pe o multime de grupuri, prin numeroase asociatii, se formeaza numeroase comunitati – online sau offline – care incearca sa ii ajute.

Va marturisesc ca imi este greu sa urmaresc acest grup. Iti este foarte greu sa dai scroll mai departe cand le vezi ochii mari, plini de speranta si boticurile umede. Cer atat de putin si daruiesc atat de mult!
Tara noastra este o tara a contrastelor in ceea ce priveste animalele de companie. Suntem printre tarile din Europa cu cei mai multi oameni care au un caine ca animal de companie (locul 7, mai exact). Si, in acelasi timp, asistam aproape zilnic la acte de o cruzime de neinteles fata de aceste animale si de puii lor.
Si noi avem caini adoptati, din categoria celor aruncati cu cruzime in strada. Si am pregatit aceste imagini cu gandul la ei. Daca aveti deja in viata voastra un caine, sper sa va bucure si pe voi aceste imagini. Iar daca nu aveti inca, poate e un indemn sa faceti acest minunat angajament!