Trebuie sa marturisesc ca sunt cam suparata. Furioasa. Nemultumita.

O fi PMS. Pre- si post – si during. Adevarul este ca lucrurile astea sunt complicate si eu sunt, ei bine, o simpla femeie supusa tuturor valurilor hormonale si sentimentale care nu pot coplesi decat un prea sensibil suflet.
Si fie-mi iertata (auto)ironia, dar eu am voie sa imi vorbesc de rau cat vreau atata vreme cat orgoliul imi este confortabil invaluit in valatuci de amagire.

Si in rest…toate bune!
Ma trezesc dimineata dupa 5-6-7 snooze-uri, ma ridic pe marginea patului dupa ce indepartez pisica ce toarce deja pe mine de la 5 dimineata. Acopar partea de pat de unde tocmai m-am ridicat sa ma asigur ca Dan nu raceste 🙂 si in acelasi timp il privesc cu ciuda si ura nemarginita cum doarme fara grija.
Aldo se trezeste si el – si spre deosebire de orice fiinta normala – e exuberant din clipa in care deschide ochii. Pacat ca la plimbarea de dimineata eu sunt ciufulita, cu ochii umflati de somn si zgribulita si el vede toata frumusetea vietii in firul de iarba acoperit de umezeala diminetii.

Nici cafeaua nu ma mai ajuta de cand o beau in masina dintr-un pahar urias, haios, roz, cu delfini si cu un pai supradimensionat.
Am ajuns la aceasta solutie dupa ce investitiile in fancy-car-coffee-cups s-au dovedit dezastruoase pentru hainele mele vesnic patate de cafea.

Nu mai port conversatii inteligente si spumoase pentru ca nu ma mai invart in cercurile potrivite. De cand am realizat ca tanara generatie nu mai stie cine e Churchill, am depus armele in fata celor care ma privesc cu ochii mari cand deschid cate o carte pe sub banca. Am decis sa nu-mi mai bat capul, sa rad hohotit in superficialitate si sa ma multumesc cu profunda si zbuciumata mea viata interioara.
E oarecum ca si cum as fi din nou adolescenta (de vreme ce ma invart numai intre pusti de 18 ani). Doar ca acum nu mai simti frustrarea de a fi altfel.

Si nici macar nu e vorba de asta. Nici macar nu e vorba de Churchill sau carti sau astfel de nimicuri snoabe. E vorba de cruzime. De insensibilitate dusa la extrem.

Am auzit ca medicina scoate sensibilitatea din om. De aia medicii iti cer bani sa-ti salveze viata, de aia medicii veterinari nu ies din birt nici cat sa dea o injectie letala unui cal ce agonizeaza pe marginea drumului.
Dar nu pot sa imi explic lipsa de sensibilitate a celor care abia de au pasit in facultate.

Mai tineti minte aceste imagini?

Aceasi poveste s-a petrecut si saptamana trecuta. O pisica a fost omorata cu lovituri de bocanci, aruncata pe scari, aruncata prin geam intr-un copac si pentru ca tot mai respira, a fost sufocata cu o punga legata in jurul capului.

A doua zi dimineata, aceasi pisica ma fixa cu ochii sticlosi pe masa metalica din laboratorul de anatomie. Jupuita, eviscerata (cu maruntaiele atent atarnate pentru studiu langa ea), doar cu labutele acoperite inca de blanita alba care probabil (sper!)a fost de multe ori mangaiata.

Asa ca sa-mi fie scuzata furia feminina necontrolata (am zis ca e din cauza hormonilor)dar ai nevoie de mai mult decat de o cafea intr-un pahar urias, roz sa te faca sa pleci optimist catre scoala. Si ghici ce? Nu e singura poveste!

Stay tunned to horror vet days!