Cu mare bucurie va prezint azi un nou proiect foarte interesant, unul dintre acele unghere de lume virtuala menite sa iti incalzeasca si bucure sufletul. Si pentru ca despre fiecare proiect cel mai bine vorbeste chiar omul care l-a pus pe picioare si care munceste ca el sa existe, l-am invitat pe Radu sa va vorbeasca despre locul unde gasiti cele mai minunate povesti pentru copii.
Va sfatuiesc sa va asezati comod si sa va lasati prada lecturii! 😉


Copiii nu-şi pot alege părinţii. Nimeni nu-i întreabă, nu le cere părerea, iar în primii ani de viaţă – familia ia cele mai importante decizii în locul lor. Abia mai târziu le sunt puse în faţă problemele adevărate pentru care trebuie să găsească soluţii singuri. Abia mai târziu ei trebuie să fie responsabili, să înfrunte „surprizele” vieţii şi să suporte consecinţele propriilor acţiuni. Dar pentru că la început ei nu au un cuvânt de spus – părinţii sunt aceia care trebuie să aibă grijă de ei, să le ofere tot cei mai bun pe lume, dar cel mai important – să le ofere o copilărie fericită, una de poveste.
Anume de asta a apărut „Poveşti Pentru Copii” – pentru a aduce frumosul în copilăria celor mici şi pentru ai face pe aceştia să vadă în culori mai calde lumea din care fac parte. E o colecţie interesantă de lucrări literare printre care basme şi povestiri pentru copii, scenete pentru elevi sau poezii pentru copii de toate vârstele. A fost adaugat şi alfabetul român în poezioare şi desene. Fiecărei litere îi corespunde un desen şi o poezioară pentru a-i ajuta pe cei mici să pornească mai uşor pe calea lecturii. De asemenea există şi o bogată colecţie de ghicitori, desene animate şi poveşti ecranizate – totul pentru copii şi părinţi!
Importanţa poveştilor se regăseşte probabil în faptul că ele redau o lume în care binele şi frumosul înving întotdeauna, o lume care place tuturor, o lume în care la final domnesc pacea şi înţelegerea.
Basmele cu animale precum Blăniţă Neagră sau Adevăratul Prieten nu reprezintă altceva decât nişte fabule compuse anume pentru mesajele educative destinate copiilor, iar scenetele – adesea parodiază personaje şi deprinderi din contextul cultural şi istoric românesc, prin aceasta educând tinerii în spiritul bunelor valori şi al virtuţilor. Şi poeziile au un stil aparte. Sinceritatea de care dă dovadă autoarea se regăseste în fiecare cuvânt, rimă, vers. Citiţi, aşadar, şi bucuraţi-vă de o lume în care nu există sentimente negative!