Azi, Zulufina (cunoscuta pana de curand cu numele de Cubulet) se juca cu orezul.
Il muta cu lingurita din cutia reciclata de inghetata, in borcan si apoi in forma de muffin. Eu trebaluiam ingandurata pe langa ea. 
Intr-o manevra nereusita de a turna orezul din cutia de inghetata in borcan, o multime de boabe de orez s-au imprastiat pe jos. Zulufina a exclamat un „oh, nu!” si a plecat in camera, in cautare de noi activitati. 
Eu nu am zis nimic, ci cu gesturi mecanice, am ingenuncheat in bucatarie si am inceput sa culeg bobitele de orez.

Zulufina s-a intors in bucatarie si m-a privit pentru o vreme. 

Apoi, s-a apropiat de mine si a inceput sa ma mangaie pe cap. 
M-am oprit sub mangaierea ei usoara, sub palmutele ei lipicioase. Am ridicat capul spre ea si atunci, fara nici un cuvant, s-a aruncat cu bratele in jurul gatului meu si m-a strans tare in brate. 
Cate astfel de momente, de conexiune pura, de dragoste, de fericire, ratam? De ce punem pe lista cu lucruri de facut cele mai stupide lucruri si, alergand sa le bifam, trecem in galop tocmai pe langa astfel de clipe.
Si cum ar fi daca – da, cum ar fi?! – de maine am trece pe lista lucrurile cu adevarat importante?
Lista mea cu lucruri extrem de importante!
 1. Rade. 10 minute pe zi, opreste-te din toate, razi cu copilul, de rasul lui, de rasul vostru, prosteste-te cum nu iti permiti in public, fii copil! Macar 10 minute 🙂 
2. Implica copilul in tot ceea ce faci, pregatiti impreuna mancarea si invata-l sa aseze tacamurile, intindeti hainele impreuna, dati de mancare la catel impreuna. 
3. Explica. Opreste-te asupra fiecarui lucru de interes pentru copil, explica-i, astampara-i curiozitatea. 
4. Porniti impreuna in explorarea lumii din jur, admirati minunile marunte din jurul vostru, florile si gargaritele, vrabiutele si greierii, aluatul care creste si galbenusul care apare din ou. 
5. Fii creativa. Desenati impreuna, colorati, pictati, decupati hartie si mazgaliti-va mainile. Construiti impreuna lumea voastra imaginara, magica si diferita in fiecare zi. 
6. Citeste si spune povesti. Cu rabdare, cu caldura, cuibariti si imbratisati, povesti despre balauri si printese, dar si povesti despre lumea ta, asa cum era ea inainte de sosirea ei. 
7. Ascultati muzica si dansati impreuna! 
 8. Iesi din casa. Fa o plimbare pe afara, bucurati-va impreuna de soare si de aer curat. 
9. Deconecteaza-te. Stinge tot: calculator, telefon, televizor si radio. Fii acolo, fii prezenta. Bucura-te de ea, de minunea ei de a fi, absoarbe in tine toate micile detalii care o compun: alunita de pe spate, urma unei zgarieturi vechi pe obrajor, forma pe care o prinde fiecare zuluf, felul in care se incrunta si privirea pe care o are inainte sa izbucneasca in ras. 
10. Iubeste. Spune-i si arata-i dragostea ta. Trezeste-o cu pupici si culc-o in imbratisari, ai grija sa simta in fiecare minut dragostea pe care o simti.