De mai multe ori m-am luptat cu timpul pierdut pe Facebook. Si sunt sigura ca nu sunt singura in situatia asta.

Am incercat sa imi controlez pornirea de a intra pe site, dar am esuat. Am dezinstalat aplicatia de pe telefon (singurul succes notabil, dar nu suficient). Am trecut chiar si la masuri extreme si mi-am dezactivat contul. Si chiar daca mi-a prins bine pauza, foarte curand am fost nevoita sa intru din nou pentru ca numai pe Facebook puteam contacta unele persoane, sa nu mai spun ca pe Facebook ma contacteaza o multime de cititori. Deci nu, pentru mine dezactivarea nu era o varianta.

Ok, dar la o analiza mai atenta, ce mananca cel mai mult timp?

Timpul pierdut dand scroll nesfarsit in newsfeed. 

Printre filmulete, poze cu pisicute si multa (tot mai multa) reclama. Da, exista si multa informatie buna, dar e tot mai greu de controlat reflexul de a da refresh la feed si de a mai gasi acel ceva nou intre aceleasi informatii share-uite si ras-share-uite. 
Si in fond, ma descurc onorabil sa gasesc informatiile bune. Sunt abonata la bloguri bune si urmaresc site-urile de stiri.

Dar cum sa omori feed-ul? Cum sa iti „dai peste degete” cand, intrand sa iti anunti sotul/mama/prietenii de ceva, iti spui „hai sa vedem ce mai e nou”? Si – poc, ca prin magie, se duc minim 10-15 minute, pierdute absolut inutil, fara nimic castigat la final?

Sper si cred ca am gasit o solutie.

Chrome are o extensie gratuita care blocheaza feed-ul, fara a a afecta pagina personala, mesajele private sau grupurile.

Bonus, iti mai ofera si cate un citat motivational, sa iti aminteasca de ce il folosesti 🙂

Iata cum arata feed-ul meu la instalare.

Extensia (pentru Chrome) o gasiti aici: News Feed Eradicator
Extensia va cere acces la Facebook, dar banuiesc ca nici nu va mai amagiti ca informatiile de pe Facebook ar fi confidentiale.
Daca doriti sa nu mai blocheze feed-ul, e suficient sa intrati in setarile browserului – Mai multe instrumente – Extensii si sa debifati extensia.

Sper sa va ajute. Sper sa ma ajute si pe mine! 🙂