Mereu am avut o slabiciune pentru budinci si am tot incercat diverse retete. Aceasta versiune mi s-a parut cea mai apropiata de varianta la plic, doar ca mai bogata si mai aromata. Si normal, cum altfel sa fie cu ciocolata si smantana adevarata, nu praf?! 🙂

Ingrediente 
3 linguri de cacao
80 gr de zahar
3 linguri de amidon
1 vf cutit de sare
600 ml lapte
120 gr smantana
80 gr ciocolata
vanilie

Amestecati mai intai ingredientele uscate (cacao, zahar, amidon, sare si vanilie) si incorporati incet smantana si laptele, amestecand incet, sa nu formeze cocoloase.
Puneti pe foc si amestecati usor cu telul pana incepe sa se ingroase compozitia. Cand s-a ingrosat, adaugati ciocolata taiata bucatele mici (sau razuita) si amestecati usor pana se dizolva complet.
Turnati apoi compozitia in vase ceramice rezistente, acoperiti-le cu o folie si lasati-le la rece minim 4 ore.

Pofta mare! 🙂